anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Încă de la 13 am observat apariția a mai multor fire albe de par. Iar acum, la 15 pot spune că sunt foarte multe și sunt pe toată suprafața părului Nu am pe nimeni în familie cu acestă problemă, adică albirea foarte precoce a părului, nici nu pot spune că e vorba de stres (cum se spune în popor, dar nu a fost demonstrat științific). Mama și mătușa au probleme cu glanda tiroidă, dar nu cred că are vreo legătură. Știu că nu este mare lucru, estetic vorbim, deoarece pot să mă vopsesc, dar vreau să aflu cauza. Ce boli cunoașteți care au printre simptome albirea precoce a părului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

Poate sunt fire blonzi de par...

| On3St4r a răspuns (pentru Narcis2007):

Nu. Oricum, nu crezi că te cam depășește discuția?

| genifar45 a răspuns:

Hey...poate fi din cauza unor boli precum vitiligo( Duce la este pierderea sau oprirea producerii pigmentului și la apariția de pete albe pe suprafața pielii), alopecia(căderea părului 0-0 ) sau sindromul Werner. Deficienţa de vitamina B12 sau problemele cu glanda tiroidă(în cazul tău) sau pituitară pot cauza albirea prematură a părului. În cazul acestor situaţii, problema este reversibilă dacă boala este tratată corespunzător. De asemenea, şi pierderea masei osoase este în strânsă legătură cu albirea prematură a părului. Am și eu fire de par albe dar nu în proportii mari...nu e nimic ciudat în asta chiar dacă ești mai tânăr. happy