| cicilove a întrebat:

Intampin o problema majora. Sunt fata si am 16 ani. La inceput de clasa a noua aveam 1.65, dupa masuratorile lor. Acum, in clasa a zecea, toate colegele mele si-au intrecut mamele in inaltime, dar ej mai am cativa cm pana sa ajung la aceeasi inaltime cu ea. Parintii mei sunt inalti, tata are 1.80 si mama 1.72. E posibil sa mai fi scazut ei in inaltime din cauza varstei sau mama, pentru ca e la menopauza. In orice caz, se poate ca eu sa fiu scunda, iar ei inalti? Ce ma sfatuiti sa fac? La ce doctor sa merg pt a afla daa mai pot creste? La endocrinolog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Mergi la endocrinolog sa vada daca este necesar sau posibil vreun tratament de crestere pe baza de hormoni somatotropi.

De asemenea ar trebui sa iti dea niste analize cu privire la diversi hormoni din sange.

Este recomandat sa mergi cat mai repede, cu cat te maturizezi, cu atat mugurii de crestere ai oaselor se inchid si nu mai poti face nimic dupa.

2 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Daca esti fata nu mai cresti, posibil sa semeni in partea bunicilor, nu are ce sa iti faca nici un doctor in legatura cu inaltimea, obisnuieste-te cu statura ta si asta e

Răspuns utilizator avertizat