Buna
in '88 cand am ramas insarcinata cu primul meu ingeeras, nu am facut analize de loc, doar lunar la control, ma masura/cantarea si asculta inimioara ingerasului, si multumesc bunului Dumnezeu ca am nascut fara probleme, copilul era si este sanatos, acum sunt fel de fel de analize/aflarea sexului etc.
O primavara frumoasa sa ai
Analizele normale+ o analiza mai speciala de genul cam cat la % copilul risca sa se nasca cu sindromul down, astea le-am facut pana in doua luni, in rest nimic doar lunar vizita la ginecolog
Bună!
Va trebui să faci aşa,
Hemoleucogramă completă,teste de coagulare şi biochimie, teste de sânge pentru hormoni,sumar de urină şi urocultură,test Babeş-Papanicolau plus test de secreţie vaginală, testare HIV, testare sifilis, testare pentru hepatită, test pentru aflarea grupei sanguine şi Rh-ului (este extrem de importantă aflarea Rh-ului fiecărui părinte, în situaţia în care gravida are Rh-ul negativ, iar partenerul pozitiv, se impune dozarea de anticorpi antiD la intervale stabilite de timp),
ecografie de trimestrul I (se face între 11 şi 14 săptămâni, triplul test se face între săptămânile 16-18 şi este extrem de important pentru depistarea anomaliilor cromozomiale,
ecografia de morfologie fetală, ascultarea cordului fetal,
măsurarea tensiunii tale arteriale,
evaluarea greutăţii tale.
Te pup!