| Ylenus a întrebat:

iubitul meu a fost muscat de un caine prin oras si a fost la urgenta si l.au pansat si atat l.au trimis acasa fara si.i spuna sa faca niciun vaccin.Nu ar trebui sa fi facut vaccin? precizez ca au patruns colti cainelui in pulpa, nu adanc dar au patruns, i s-a spus ca nu e necesar sa faca vaccin deoarece cainii din oras nu au nimic pentru ca nu au trait prin padure cu vulpile sa aiba ceva. pup

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Oana92 a răspuns:

Bineinteles ca trebuie sa faca, mai ales ca nu cunoaste cainele. Si un caine de casa poate turba, toti au microbul turbarii dar nu la toti e activ. Ce macelar, pardon medic l-a vazut? Spune-i sa mearga din nou ori la urgente ori la medicul de familie. Sanatate!

4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Sa mearga cat mai repede la un spital de contagioase, i se va face vaccin antitetanos si antirabic.

| Azµre a răspuns:

Să facă antirabic.

| greyhound a răspuns:

De obicei se face vaccin anti-rabic si daca nu ma insel si anti-tetanos (aici nu sunt sigur)
Pe de alta parte pe taicamiu l-au muscat cainii de cateva ori si n-a facut nici un vaccin (si e in viata)

| Violente a răspuns:

Clar trebuia vaccin anti-tetanus. Am fost si eu muscat la 8 ani chiar de fund si am facut vaccin in umăr din cate imi aduc aminte.

Acum na, poate depinde si de varsta cat poate afecta o muscatura, dar daca acel caine era turbat si nu cred ca are de unde sa stie asta, deci nu are rost sa RISCAM in acest caz, e ditamai bărbatul, nu se sperie de un vaccin nevinovat.

Multă sanatate!