| Geoorrgee a întrebat:

la degetul cel mare, am ceva mar, cam cat o piatra mica, este umflat, si cand strang ma doare, si iese puroi de acolo, ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Iti "coace" degetul. Poate ti-a intrat o aschie sub piele, iar puroiul este semnul ca acolo se da o lupta intre sistemul imunitar si microbii patrunsi odata cu aschia. Sau ti s-a infectat un folicul pilos (radacina firului de par), s-a facut un cos urat, sau mai degraba un furuncul. Sau, mai rar, poate fi un vierme parazit. De obicei, se merge la medic ca sa dreneze puroiul si sa dezinfecteze, cu apa oxigenata si iod, sa nu se mai formeze abces si sa se poata vindeca, apoi iti da un tratament pentru a preveni alte infectii, un unguent sau altceva.

| Geoorrgee explică (pentru Zenithf):

Aha, dar faza e ca m-a apucat sa ma doara piciorul deodata cand mi s-a facut.

| Geoorrgee explică (pentru Zenithf):

Aha, si imi face ceva? adica taie pielea sau ceva de genu? nu am patit asta niciodata.

| Zenithf a răspuns (pentru Geoorrgee):

Puroiul se dreneaza cu un ac de siringa, dar in cazul tau se pare ca iese si fara ac, asa ca nu stiu daca o sa mai trebuiasca. Si de durut va durea tare, pentru ca acolo unde este puroi anestezia nu este foarte eficienta, dar cu asta se poate sa ma insel.

7 răspunsuri:
| SimonaCristina a răspuns:

Poate e un panaritiu. Du_te la un cabinet de chirurgie sau la camera de garda. Trebuie sa iei antibiotice si antiinflamatoare.

| LivingLouder a răspuns:

E puroi. Ideparteaza pielita si puroiul iar dupa ce dezinfectezi pune-ti un pansament

| Osirius a răspuns:

Strange pana iese tot baga mana in spirt.

| Geoorrgee explică:

Apropo, am mai vazut ca imi iese puroi si de sub ungie. de ce?