Eu mi-am scos toate 4 maselele de minte cu operatie (deci erau "incluse" in gingii) asadar am ceva experienta
Corpul me a reactionat destul de prost, mi s-a umflat si invinetit obrazul extrem de tare desi am aplicat gheata local. Oricum, a fost foarte dureros pentru mine vreo 3-4 zile, abia apoi am putut manca cu o furculita, pana atunci doar cu paiul.
Spre deosebire de medicul tau, si aici cred ca e mai bine cum a procedat al meu, mi-a prescris antibiotice dinainte de operatie. Inainte sa vin la cabinet cu 2 ore am luat primul antibiotic si apoi inca 4 zile. Rana in interior s-a vindecat excelent si nu am avut nicio problema. Dupa 3 zile am mers la control si era totul perfect. In ziua a 6-a am scos firele si rana era complet sudata.
Sa iei antibioticul regulat, la ore fixe, exact cum e prescris. E foarte important pentru a ti se curata infectia aceea. La fiecare 2-3 ore, fie ca mananci sau nu, sa folosesti apa de gura pentru a elimina bacetriile.
Ah deci, pot folosi apa de gura?
Bineinteles, e obligatoriu! Doar ca nu o folosi foarte agresiv, sa nu cauzezi probleme la cusaturi. Practic "plimb-o" prin gura 30 de secunde
Probabil vrea sa examineze locul si sa aplice local ceva dezinfectant/antibiotic. Stai linistita ca nu e dureros, pe langa ce ai trecut e nimic. Dupa cum ai presupus si tu probabil locul s-a infectat, de aceea ti-a prescris antibiotic. Chiar si asa e foarte bine ca ai scos-o inainte sa iti strice maseaua de alaturi. Eu le-am scos pe toate 4, primele doua (si in special prima) au fost horror de scos dar a fost OK in final. Multa sanatate, o sa treci peste asta!
Multumesc mult de raspuns!
anonim_4396 întreabă: