Parerea mea, daca ai sotie, scoateo sau daca este in spate. Sau sa iti scoata nervul. Dar daca ti-o scoate sigur nu te va m-ai durea maseaua aceea
Bună!
DEPINDE de cauza acestei dureri!
Cel mai probabil, ai o carie şi/sau îţi este afectat nervul acelei măsele...
TREBUIE să mergi cât mai curând la stomatolog pentru ca să vadă despre ce este vorba!
Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.
Toate cele bune.
Bună!
Când mă doare pe mine măseaua încerc să mă mişc cât mai mult posibil; să nu stau nicio secundă pe loc. Într-adevăr; când fac aşa uit de durere, dar revine cum mă opresc din mişcat. Încearcă să-ţi găseşti ceva de făcut, ceva care să te facă să uiţi de durere. Dacă tot stai şi zici ''Mă doare!'' o să te doară şi mai tare.
Încearcă să ţii apă în gură. La început te va durea puţin mai tare, dar apoi începe să calmeze cât de cât.
Îţi recomand şi bitter-ul suedez. Am luat şi eu odată şi chiar m-a ajutat.
Iar ca ultimă soluţie...nu uita că mai există şi dentisul.
Succes!
Pai poti folosi ketonal, doar o pastiluta pentru ca este foarte puternic, puneti o bucata de carne congelata invelita intr-un prosop (in caz ca ti s-a umflat ) si du-te la inca un control
Ohhh...du-te la un stomatolog, dacă va fi un stomatolog deştept v-a şti ce medicamente şi dacă trebuie sau nu scoasă măseaua. Toate plombile astea nu au nici-o valoarea, dacă este vorba de o inflamaţie mai gravă..Ai grijă cu dinţii ăştea, de la ei pot apărea multe boli mai grave
Probabil ca nu ti-a curatat maseaua cum trebuie, nervul ti l-a scos?
Incearca sa gasesti un stomatolog mai bun.
Nu au nici un efect calmantele daca maseaua este infectata(puroi/abces cum vrei sa ii spui) trebuie luate antibiotice in cazul asta apoi si cu calmante. Eventual incearca cu o vata imbibata cutuica/palinca/spirt va merge pe moment.