anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU. Mă doare gâtul şi cred că am răcit. Acum 2 zile am făcut un duş după amiaza şi seara am ieşit afară (doar 3 minute) m-am dus până la magazin.
De aseară mă doare gâtul şi am frisoane.
Ce medicamente să iau? Credeți că o să dureze mult ca să mă vindec? Menționez că n-am băut apă rece.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Raceala e cauzata de un virus nu de dus sau de baut apa rece. Si ca orice infectie se trateaza cu niste pastile in functie de gravitate. O banala viroza e suficient sa fie tratata cu paracetamol sau derivate

| doctorandus a răspuns:

Raceala, gripa sau pneumonia sunt infectii.

| haileewatson a răspuns:

Raceala se face de la virusi, nu de la iesit afara dupa dus. Dar poti sa iei nurofen raceala si gripa sau parasinus si sa bei ceaiuri calde. Sistemul tau imunitar ar trebui sa fie in stare sa vindece o raceala in cateva zile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Paracetamolul e de dureri de cap si febra, scrie si pe cutie nu trateaza gripa sau raceala.
Eu nu iau pastile niciodata la raceala sau gripa, viroza etc.

| Andreea_Deea_1999_quMo a răspuns:

Du-te la un doctor, ar stii ce sa iti dea, dupa toate simptomele pe care le ai. happy

| xxXClausXxx a răspuns:

Paracetamol sau o pastila nurofen pentru raceala si gripa poate propolis dar de preferat nurofen si propolis