| adelax a întrebat:

ma gandeam sa-mi fac un periaj dentar insa am auzit ca dupa un timp cariile vor aparea mult mai repede. e adevarat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Yugeen a răspuns:

De obicei cariile apar:
-> fie pe fondul unei igiene dentare necorespunzatoare (adica atunci cand nu te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi, in fiecare zi -dimineata si seara dupa ultima masa-),
-> pe fond de stres sau
-> in unele cazuri exista si predispozitie genetica.

Tu prin "periaj dentar" te referi cumva la detartraj? Sunt lucruri diferite... si oricum mi se pare ca iesi mai castigat/a daca iti faci periajul dentar singur/a si iti faci contracost un detartraj pentru indepartarea "pietrei" ce se acumuleaza la nivelul coletului dintilor si poate provoca, in timp, parodontoza (retragerea gingiilor), fapt ce reduce si rezistenta dintilor si protectia radacinilor (si, in general, a zonei alveolare, zona in care sunt si radacinile dintilor).
Daca mai si fumezi si se intampla sa ai si anumite traume locale (lovituri, spre exemplu)... lucrurile vor fi si mai grave (iar cariile oricum se trateaza relativ usor mai ales daca respecti recomandarile medicului dentist si revii la control periodic odata la fiecare 6 luni, pe cand parodontoza...).

Daca tii la sanatatea dintilor tai si in general iti asiguri o igiena orala corespunzatoare (ce presupune si folosirea aţei dentare) te poti spala dupa fiecare masa/gustare pe dinti cu pasta de dinti sau doar cu periuta de dinti usor umezita (ca sa nu fie perii tari si sa te ranesti la gingie) sau poti sa folosesti Orbit sau fructe dar fara sa inlocuiesti periajul dentar cu pasta de dinti ce contine elemente ce protejeaza smaltul dintilor, confera o oarecare pastrare a culorii naturale a dintilor, indeparteaza anumite pete, etc!

Daca nu faci cele de mai sus, oricum vor apare cariile, placa bacteriana, tartrul, gingivita, necrozele radiculare, etc.

Sper ca te-am lamurit...

Mult succes! happy

| Bijou a răspuns:

Incearca sa folosesti o pasta de dinti de calitate http://forever-aloe-vera.eu/produs/191