| Amidepsi a întrebat:

Ma intrebam daca mi-ati putea spune mai multe despre bipolaritate.Am citit deja de pe net chestiile de baza dar as vrea sa aprofundez.As vrea sa stiu totul deci orice informatie este binevenita.Multumesca anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| andrei88u a răspuns:

Te referi la psihoza bipolara? Daca da, psihoza bipolara este o boala psihica in care alterneaza stari de manie si de depresie. Manie adica o stare de exaltare, de fericire exagerata, care are ca principal simptom logoreea, dorinta de a vorbi foarte mult. Starea de manie poate dura cateva saptamani. Iar depresia este o stare de tristete exagerata care survine dupa episodul maniacal si poate dura luni de zile. Pt bolnav este usor de suportat starea de manie si greu de suportat pentru cei apropiati iar depresia este mai usor de suportat pentru apropiati si greu de suportat pentru bolnav. Se trateaza cu litiu. Sper ca ti am putut fi de folos. Baftawinking