| Bogdan_9316 a întrebat:

ma tem foarte tare sa nu mor. Deci cam prin august - septembrie 2014 am fost la un cardiolog specializat, am facut test de efort tot, si mi-a zis ca nu am nimic la inima.
Aseara am inceput sa am niste palpitatii, asa ca si cum ar face inima pauza si incepe iar. m-am speriat, am intrat in panica, iar tata-l meu mi-a dat sa eau un aspacardin, nu am vrut sa eau, dar tot l-am luat.

E ceva grav? Are ceva daca am luat un aspacardin? Am 17 ani.
Funda
!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Aspacardinul este foarte bun pentru palpitatii, tatal tau chiar se pricepe.
Toti o sa murim, chiar si tu, impaca-te cu ideea asta, moartea este singura noastra certitudine si nu are rost sa te temi de ceva normal.
Du-te la un psihiatru, problema ta este 100% psihica si se poate agrava pana sa iti transforme viata un chin. E grav ca la varsta ta, cand e momentul cel mai frecvent de debut al schizofreniei, sa ai simptome pshice atat de severe. Nu te omoara, dar te pot transforma intr-un om incapabil din cauza psihicului sa duca o viata normala

| darrio2007 a răspuns:

Palpitatii.Nu are nimic daca ai luat.Este pentru inima.Dar pentru cei care au intr-adevar probleme cu inima si se da numai cu reteta. Tatal meu ia asa ceva.Iti recomand un consult.

| anonimg a răspuns:

"Aritmia este o modificare a batailor inimii, perceputa de obicei ca o palpitatie.[.]
Cauzele aritmiei sunt variate si uneori necunoscute. Totusi, exista numerosi factori care contribuie la aparitia ei:
*Dieta: Anumiti nutrienti ajuta la prevenirea ei; altii ii favorizeaza aparitia.
*Alergiile alimentare: Acestea potfi cauze ale aritmiei din cauza substantelor toxice eliberate ca rezultat al reactiei alergice.
*Toxinele: Bauturile alcoolice, cafeaua si tutunul pot cauza mai mult sau mai putin o aritmie grava.
*Factorii hormonali: Functionarea hiperactiva a glandei tiroide.

Creste consumul de:
-calciu
-magneziu
-potasiu
-uleiuri

Redu sau elimina consumul de:
-bauturi excitante
-bauturi alcoolice
-grasimi saturate" (adica tot ce se numeste carne, lapte, branza, oua)
Sursa: http://www.viatasisanatate.ro/sanatate-prin-alimentatie
Cauta sa mananci sanatos. Sa faci exercitii fizice dar sa nu le faci pana la epuizare totala.
Bananel sunt foarte bogate in potasiu.
Nucile sunt foarte bune pentru inima(dar nu mai mult de 4-5/zi).
Strugurii sunt buni pentru inima; si mustul este bun, dar nu cel fermentat(adica vinul).
Sare cat mai putina in mancare.
Consuma cereale(dar nu crunchy caci au mult zahar si fac mai mult rau decat bine).
Consuma paine integrala(cu tarate, nu ce-a colorata); ce-a alba e buna doar pentru porci.
Nu-ti trebuie medicamente; alimentele trebuie sa fie medicamentele noastre.
Fii fericit. O relatie buna cu Dumnezeu si cu oamenii ne scuteste de o multime de boli.