Daca nu e o plaga adanca o speli abundent cu apa iar apoi folosesti antiseptice si o bandajezi, in cazul in care plaga e adanca(
Buna.pai dezinfecteaza rana.si bandajeaz-o putin.pentru ca daca nu, se va infecta.
Spala rana (dai cu spirt daca vrei) si sa n-o acoperi cu nimic, o lasi sa se vindece singura.
Spala buba sa nu fie praf ceva acolo pune un bandaj sau plasture asta depinde de marimea ei. Sau daca nici asta nu merge citez o vorba de la bunica "pupa ca sa treaca" bafta
E cam tarziu, dar daca se mai intampla, sa stii. Spala-te cu apa si sapun ( de preferat apa rece, pentru ca daca e noua rana, calmeaza) si dupa sterge-te usor cu un prosop. Lasa rana libera, sa treaca de la sine, daca pui plasture nu rezolvi nimic, inrautatesti.Am patit mai de mult si nu mi-am dat seama ca e nasol sa pui plasture pe rana cand e proaspata.
Stiu eu ce trebuie sa faci... iei un leocoplast (crede-ma) il pui la picior acolo la buba si astepti o saptamana... si dupa aceea a disparut. FUNDA CA MERGE
Sa iti pui compresa cu rivanol pentru ca sa ti se dezinfecteze rana... si cu timpul buba iti va disparea dar sunt sanse sa iti ramana cicatrice toata viata.
Nu stiu, duminica mi s-a intamplat,si acum are sang inchis e cam adanca, nu o acopar o las sa se usuce, dar dupa ai ce sa fac?
andreaaaaa întreabă: