| 99maria a întrebat:

Mi-a venit pentru prima data ciclu pe 20 ianuarie si mi-a spus cineva ca sa mai numar 28 de zile. am numarat si ar trebui sa imi vina azi adica 17.02.2012 poate sa imi intarzie cateva zile? Adica sa fie neregulat sau chiar o luna poate intarzia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Daca este primul ciclu din viata ta,in primul rand felicitari,acum ai incetat sa fii copil,ai devenit o foarte tanara adolescenta.happy
Acest prim ciclu se numeste menarha si de acum incolo,incet,incet,va trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca in fiecare luna vei avea parte de aceasta "belea".
Pentru ca esti la inceput,nu te astepta sa ai ciclu in fiecare luna,poate sa-ti vina din nou peste doua,trei luni,peste sase luni, peste inca o luna, apoi iar neregulat.
Poate dura o perioada destul de lunga pana ti se va stabiliza ciclul(chiar si pana la doi ani!)si-l vei astepta cam la 28 de zile, asa cum bine ti s-a spus.
Cand ciclul se normalizeaza vine cam o data pe luna, intre 25 si 33 de zile, depinde de organismul fiecarei fete.Desi,sunt si cazuri cand ciclul poate sa nu vina regulat toata viata.
Acum insa,nu te grabi sa-l astepti,poate intarzia de la o zi,pana la trei luni.
Organismul tau abia a inceput sa produca hormonii necesari unei adolescente si acest lucru nu e constant,motiv pentru care ciclul nu poate fi regulat,deocamdata.Da-i timp sa se obisnuiasca cu noua ordine si fii tot timpul pregatita,absorbantele nu trebuie sa-ti lipseasca in nici o imprejurare!
Vorbeste si cu mama ta,este cea mai indicata persoana sa-ti dea sfaturi si sa-ti fie alaturi,nu trebuie sa te jenezi, este o situatie fiziologica si normal ar fi sa se bucure sa te sfatuiasca!
Si, sa ai grija de tine!happy

2 răspunsuri:
| LalauraR a răspuns:

La inceput vine neregulat, si e normal.
Eu am menstruatie de 8 ani, si tot neregulata este, calendarul cu numaratul zilelor e bun dupa 25 de ani.

| ciocaticaaaa a răspuns:

Buna. nu o sa iti vina regulat. asa ca stai linistita. :*