Si eu trebuie sa imi pun aparat dentar fix si la fel mi-a spus ortodontul.trebuie sa imi scoata premolarii ca dintii sa nu mai fie inghesuiti si sa se indrepte.am fost si la alte cabinete dar acelasi raspuns: scoaterea premolarilor este esentiala. ortodontul mi-a spus in felul urmator: iti trebuie aparat dentar si sus si jos, sus scoatem 2 premolari, iar jos la fel. aparatul il vei purta timp de 2 ani, mai intai iti punem sus, iar dupa cateva luni si jos. mai intai vom scoate 1 dinte, peste o saptamana altul si peste o saptamana punem aparatul..bafta
Dar se zice ca vei ramane cu goluri intre dinti
Depinde ce intelegi tu prin normal, normal nu e sa tii scoata dar e singura solutie sa til poata pune. Eu am avut aparat dentar dar l-am scos si l-am spart cu ciocanu de nervi.
NU ma ajuti.
Ca sa iti raspund concret, nu e normal sa iti scoata dinti medicul ala e inapt pentru acea meserie. El trebuie sa faca in asa fel incat sa puna aparatul dentar fara sa lezeze alt ceva
E mai bine
Nu,cam pe la 1 an de cand il porti dintii se distanteaza, si dupa cateva luni revin la loc, adica se indreapta definitiv