| Chanel1 a întrebat:

mie pana pe 18 martie trebuie sa vina menstra sigur si au inceput simptomele. Scurgeri vaginale, schimbari de stari, poftele. Si pe mine ma frustreaza poftele mai ales de dulce si alimente mai grase ca ma ingrasa si m-am enervat eu destul pana sa slabesc in cm.
A si Joia viitoare e ziua mea, fac 18, majorat deci mancare si tort si da, as vrea sa mananc mai slab si consistent. Ce imi recomandati? Daca tin post o saptamana pot slabi?
Precizez ca fac sport 4-5 ore pe saptamana.

Ce sa fac? Imi e frica sa nu ma ingras in cm.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

4 ore pe saptamana este bine.
imediat dupa antrenament 1 baton proteic care contine peste 20 gr proteina in compozitie te ajuta la mentinerea mesei musculare. cand ajungi acasa incearca sa faci foamea cum se spune pana a doua zi, astfel arzi din grasime.
pe de alta parte de ce ai tine post o saptamana? eu as numi-o cura de slabit postul implica si chestii religioase!
Trebuie sa ai 3 mese+2 gustari pe zi fara excese, doar asa iti vei mentine o greutate optima.
Si eu in zilele cand sunt la sala imi mentin gretatea si corpul suplu cand sunt in weekend ma ingras 1-2 kg si arat parca-s balonat de la atata mancare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poţi să-ţi permiţi să mănânci orice la majorat, pentru că va fi o zi importantă pentru tine, aşa că poţi să faci ce vrea muşchiu tău. După majorat poţi să mai reduci din dulciuri, prăjituri, chifle sau sucuri acidulate, şi să te alimentezi mai sănătos. E foarte bine că faci sport. Ar trebui să mergi la sală de trei ori pe săptămână, şi înainte de antrenament trebuie să faci o mică încălzire.
Distracţie plăcută la majorat!

| Chanel1 explică (pentru anonim_4396):

Chiar merg de 3 ori. 2 ore fac kangoo jumps si una zumba. Si acasa pedalez bicicleta stationara. In weekend, dimineata.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Chanel1):

Bravo, ce bine că mai mişti şi tu din fund, şi nu stai toată ziua pe telefon.

| QElenaBoghiu a răspuns:

Stim cu totii raspunsul la aceasta intrebare.
Totusi, exista un moment cand te poti bucura de o prajitura fara ca acele calorii sa ajunga iar unde nu trebuie(burta, picioare, solduri). Acest moment este imediat dupa antrenament.
In timpul antrenamentului corpul arde atat carbohidratii de rezerva(glucoza din sange si muschi, glicogenul din ficat si muschi). Nivelul de insulina scade si nivelul de glucagon, adrenalina si cortizon creste.
Daca imediat dupa antrenament mananci ceva dulce, caloriile se vor duce la refacerea rezervelor si nu te vei ingrasa.
Bineinteles, arderea grasimilor(care este accelerata dupa antrenament) va fi incetinita sau oprita.
La 1-2 ore distanta mancati si ultima masa a zilei, care in acest caz ar trebui sa fie compusa dintr-o sursa de proteine slaba, fara grasime: iaurt, branza slaba, carne slaba, peste.

In loc de prajituri, dupa antrenament, tot ca un desert poti incerca un smoothie de fructe congelate cu o cupa de pudra proteica. Racoritor, gustos, hranitor.

| Simpatic a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Cum le stie ea mititica pe toate de la diete la cardio si chiar mecanica auto, parca cunoaste si robotica.