| anonima188888 a întrebat:

noaptea mai simt furnicaturi la maini si picioare, ieri noapte am urinat mai des (de 2 ori) si azi imi e cam sete des. W posibil sa am diabet? Am 15 ani si am mancat mai mult dulce in perioada sărbătorilor. Mentionez ca am facut exercitii fizice in ultimele zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu, diabetul nu il faci de la dulciuri, multa lume crede aceasta prostie, diabetul este o boală auto imună, il moștenesti genetic sau il faci in urma unui șoc, urinatul des poate indica in cazul tau o infectie urinară, iar daca i ti este sete des poate ai mincat ceva sarat, brînză sau muraturi, acele necesita apă deoarece sarea produce sete, ca sa stai tu linistita, fa ti glicemia dimineata la prima ora pe stomacul gol, si daca glicemia este intre 100 si 180 nu ai diabet, daca este peste 180 atunci vorbim de diabet tip 1 care necesita insulină, sau tip 2 pastile, ca sa pui tu singură diagnostic de diabet trebuie sa ai multe simptome, foame de exemplu maninci dar nu te saturi ai minca nonstop, scadere in greutate fara sa ti un regim, ai toate aceste simptome? Iar daca urinezi des faci o ecografie, poate ai pietre sau nisip la rinichi, sau ai o simplă răceală cistită, te si ustură cand faci pipi? Ai mers desculță pe gresia rece? Asta ar putea fi o cauza a urinatului des, o raceala a ovarelor.

| anonima188888 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu ma ustura. azi am facut doar de dimineata. am băut mai multa apa in schimb. ma sperie faptul ca am acele piscaturi la picioare noaptea care sunt tot simptome si ca sunt stresata deoarece parintii mei se cearta mai mereu... ultima oara mi.am luat glicemia dupa ce mi.a fost rau acum 3 ani dar a trecut mult de atunci. n.am aparat din ala de glicemie si la spital nu ma duc din cauza covidului ca sunt cam toate de covid la mine in oras...

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonima188888):

Trebuie sa mergi la medicul de familie sa i ti dea o trimitere la diabetolog, nu poti sta asa, iar acele pișcaturi cum le zicici tu, pot avea multe cauze nu doar diabet, poate fi reumatism si din cauza stresului nervilor, esti din Bucuresti? Poti merge cu trimitere la diabet la Cantacuzino si i ti fac ei toate analizele de sange si urină si acolo ei vor depista ce anume ai te vor consulta medicii.