| passenger a întrebat:

Nu stiu ce sa mai fac ca sa scap de matreata :( Am foarte multa, nu folosesc balsam (deoarece am parul foarte mult), dar dupa ce ma spal ma dau cu spuma si fixativ. Aceasta problema o am de cativa ani... Parca sunt "ninsa" in cap :| Ieri la scoala stateam jos si ma jucam cu parul si cand m-am uitat pe blugi era numai matreata :(( Stiti niste solutii/medicamente/orice care sa ma scape de ea?
Oare asta este buna www.scapa-de-matreata.xmed.ro?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Adina77 a răspuns:

Sampon Nizoral.
Si renunta la spuma si fixativ.

| alexandraalis a răspuns:

In primul rand nu mai folosi spuma si fixativ (cel putin o perioada).
Foloseste sampon antimatreata.
Spalate bine pe par dupa ce ai folosit sampon, masand bine pielea capului cu policele, nu cu unghiile si la sfarsit clateste-te cu apa calda si putin otet.
Pe internet am vazut multe tratamente naturiste, nu stiu cat de eficiente sunt, dar poti sa mergi la plafar si ceri o masca pentru matreata.
Uneori dau rezultate, alteori nu.
Cel mai bine ar fi sa mergi la un medic dermatolog.

| katy a răspuns:

Pai matreata o poti face si de la fixativ si spuma, apoi daca schimbi de multe ori tipul de sampon, la fel e un alt factor de aparitie al matretii.rennta la fixativ si spuma si ai sa vezi pe urma rezultatele

| Geordan a răspuns:

Salut, "Matreata" in unele cazuri nu e matreata, poate sa fie un fel de ciuperca ce apare pe STRESS (eu am asa ceva) se numeste MICOZA! Eu am incercat 10000 de "tratamente, medicale si mai putin medicale... unele au avut rezultate altele nu! Dar cel mai bun sfat de pana acum a fost dat de O FRIZERITA care mi-a zis sa cumpar NIDOFLOR! Se gaseste in farmacii, costa 9-10 lei si este o CREMA! Se aplica pe parul inca usor ud, LA BAZA firului de par, pe scalp! Este singurul "remediu" care merge LA MINE!