| WaaDaaFaac a întrebat:

Buna TPU.
Numele meu este Andreea, am 15 ani si sunt eleva de clasa a 9 a.
Am o probleme cu kg. desi am doar 15 ani am 75 de kg.168 de cm. si as dori sa slabesc!
Am incercat diferite dite..deseori slabeam 3-4-5 kg si.puneam la loc. poate chiar dublu.
Locuiesc in Constanta, si as vrea sa va intreb daca cunoasteti vreun medic nutritionist bun.dar cu preturi rezonabile..Adica spre exemplu am incercat dietele acele generale de pe internet. fara rezultat!
Mi-am mai facut singura regimiuri de slabire..cu rezultate slabe
As dori un medic nutritionist bun, dar cu preturi acceptabile.
Ati putea sa ma ajutati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Într-adevăr, eşti SUPRAPONDERALĂ ( prea "plinuţă" )!

Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 60 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai cu vreo 15 de kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi "da jos" cele 15 kg!

Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.

Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/

http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php

http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

Cu această "metodă" eu am SLĂBIT 9-10 kg în 6 săptămâni!
În rest am mâncat orice am dorit ( evident, în cantităţi moderate ).

Ar fi INDICAT să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!

Din păcate, NU cunosc un nutriţionist în Constanţa :(

Toate cele bune.

| kurinkita a răspuns (pentru bursuc001):

1. Calcularea BMI-ul e cea mai mare prostie si greseala posibila. Fiecare om e diferita in functie de constitutia organismului si densitatea unor elemente ale acestuia (densitatea oaselor, densitatea musculara, etc.).

2. Cu o dieta nu se rezolva prea multe. Cel mai bine e sa te apuci de un sport. Joggingul e foarte bun in acest caz. E indicat si sa te apuci de fitness sau yoga fiindca ajuta foarte mult.

| bursuc001 a răspuns (pentru kurinkita):

Măi, iar se mai găseşte câte un deştept/deşteaptă ca tine sad

Tu ai citit TOT răspunsul meu?
Sau te-ai repezit să şi critici?

Cam acelaşi lucru îi spune-am şi eu happy

NU cred că ai ce să mă mai înveţi!
Pentru "cultura ta generală", am 43 de ani şi studii + experienţă în domeniu medical laughing

Evident că, online ( fără un control fizic şi, eventual, nişte investigaţii/analize ), nu prea poţi recomanda mare lucru.

Tocmai de aceea îi RECOMANDAM un control la medicul nutriţionist!

O seară frumoasă.

| Mirunelu a răspuns:

Dietele nu sunt bune la nicio varsta. Sa-ti explic ce se intampla cand tii o dieta ca sa nu mai faci prostii din astea in viitor. Sa spunem ca corpul are nevoie de 2000 de calorii pe zi pentru a functiona normal. Tu ii dai doar 1000. Incepi sa slabesti si corpul tau se obisnuieste sa functioneze normal cu doar 1000 de calorii. Dar cand incepi iar sa mananci normal pentru corp este un exces, pentru ca el s-a obisnuit sa functioneze cu doar 1000 de calorii si de aceea se intampla sa pui mai mult decat cat ai dat jos. Corpul tau face rezerve in cazul in care se va intampla iar sa nu primeasca destule resurse. Nu mai tine diete. In privinta mancarii ceea ce te poate ajuta este sa mananci regulat, sa ai mese principale si sa te feresti pe cat posibil de sucuri. Sportul este cel mai bun prieten. Iesi la alergat prin cartier, danseaza prin casa, fa miscare, dar nu-ti mai chinui corpul cu diete.

| BellaVampire a răspuns:

Buna! happy
Dietele nu functioneaza! Te ingrasi mai tare!
Mai bine decat sa te ducu la doctori, fa mult sport, pentru ca este sanatos, nu mai manca multe dulciuri, mananca des (dar portii mici) si nu manca seara!
Decat sa dai banii pe la medici, incearca sa faci asta (numai sa te tii de acest lucru!) si o sa vezi ca o sa mearga!
Succes happy

| andreeaAndreeaB a răspuns:

Important : o femeie adulta trebuie sa consume in jur de 1.500 conteaza daca ai activitate poti sa consumi mai multe calori ca sa zlabesti trebuie sa consumi cu 300-400 de calori pe zi adica intr-o zi vei consuma 1.100 si daca consumi 400 de calori mai puti atunci vei zlabi - 400 g de tesut adipos
Consuma mai multa apa pentru ca apa trece neobservat prin corp si are 0 calori dar trebuie sa bei cu 30 min. inainte sau dupa ce ai mancat ca sa nu opresti digestia si sa ai mai tarziu probleme de stomac.

o cura cu car vei zlabi 3 kg. pe saptamna si asta iti va asicura portia pe proteine.
la 7 mic de jun un bol de fungi de ovaz 100 g sa nu le cumperi facute pentru ca contin zahar cele din comert si sunt si mult mai scumpe eu cumpar de la Kaufland o punga rosie cu niste case desente si o punga de 500 g costa 2 lei si un facuta 16 lei 400 g pentru a avea toate grasimile necesare agauga in fulgi nuci migdale sau stabide bun! poti sa il cobini cu iaurt. dar inainte sa te pui sa stai la masa bea 2 cani cu apa pentru ca corpul se dizidrateaza in timp ce dormi asta este balabila si cand te duci sa te culci. la mic de jun poti manca si un mar sau 2(100 calori ) sau un ou fiert (120 calori )
la pranz o supa gustoasa + un mar
la cina un fruct sau o leguma + cateva migdale precum provermul dimineata mananca ca un rege la pranz ca un print si seara ca un cersetor happy
Trebuie sa bei 8 pahare de apa si mergi fara rusine cu sticla de apa dupa tine asa fac si fotomodelel.

Si daca vei manca o saptamna intreaga numai supa vei da jos 2-3 kg.
Sper ca te-am ajutat cu drag Stefi.
Daca mai ai intrebari le ascult. Sa sti ca Greutatea ideiala ar fi 58 kg

| amethystmoon a răspuns:

Nu pot sa-ti recomand un medic (nu stiu pe nimeni in Constanta), dar pot sa-ti recomand sa mergi si la endocrinolog. Vorbesc din experienta...

| ruadesol a răspuns:

Daca doresti un grup de sustinere, te invit aici https://www.facebook.com/groups/joskilogramele/