Cea mai sigura si corecta metoda de a afla daca este sau nu gravida o femeie, se obtine prin depistarea hormonului de sarcina hCG in organism. Acest hormon este secretat de catre placenta din momentul implantarii ovulului fecundat in endometru si pe urma in timpul lunilor de sarcina. Prin analiza de sange se determina existenta acestui hormon cu un grad de corectitudinea de peste 98% si cel mai important nu necesita o analiza ulterioara de confirmare cum se cere in cazul analizei de depistare a hormonului prin testul desarcina din urina.
Nu te teme, nu i se va intampla nimic, este adevarat ca dupa ciclu nu se mai poate intampla nimic, spune-i sa stea linistit, dar daca are suspiciuni roag-o sa mearga la o farmacie sa ia un test de sarcina, nu sa se trezeasca ca are burta.
Eu voiam sa stiu daca dupa luniile astea pot fi sanse acum de a fi? Totusi i-a venit ciclul in fiecare luna, nu regulat dar i-a venit, la fel si perioada fertila.Is mai nelinistit la treaba asta pentru ca ea zicea ca ultima data cand am facut-o era fertila...doar ca n-am lasat in ea.Dar mno, frica asta