Stiu prin ce treci asa ca am sa te ajut cu asta. Am trecut si eu prin asta insa cazul meu s-a complicat (pana aproape de deces). Cu siguranta este o afectiune medicala de tip gastro-intestinala, saliva de care vorbesti e de fapt acidul stomacal iar cauza poate fi BRGE (boala de reflux gastro-esofagian). Ar trebui sa faci niste analize medicale, primul lucru pe care trebuie sa il verifici e VSH-ul (viteza de sedimentare a hematiilor) e cel mai bun indice in cazul unei infectii, al 2-lea lucru e in ecograf care va vedea daca ai cumva si o splenomegalie in cazul unei infectii. Cel mai important lucru e sa verifici stomacul si colonel, pentru a face asta trebuie sa te programezi la in medic gastro-enterolog pentru o Endoscopie digestive superioara (pentru stomac) si o colonoscopie cu prelevare de biopsii (pentru colon). Aceste analize iti vor pune in vedere eventualele ulceratii/inflamatii a organelor mentionate mai sus. Eu am ales Spitalul Judetean Tg Mures care e la mare distanta de unde locuiesc eu, dar a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o in viata mea. Recomand cu incredere o programare la Dr. prof. Marginean Oana Cristina daca esti minora sau la Dr. prof Bataga Ramona sau Dr. Macarie daca esti adult. Iti pot oferi datele de contact si te pot ajuta cu o programare, tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la acest comentariu.
Tu cam cat timp ai stat asa de s-a agravat aproape pana la deces? Si dupa ce te-ai dus si ti-ai facut analizele, ce remediu ti-a dat? Ai luat pastile sau ce? Acum poti manca normal? Din analizele pe care mi le-ai zis, VSH-ul mi l-am facut parca tot atunci prin iarna si imi iesise bine.
Eu am stat din Decembrie 2015 pana in Martie 2016, eu dupa ce am mers la medic mi s-au descoperit foarte multe afectiuni, am avut 3 interventii chirurgicale, 8 colonoscopii, 8 endoscopii, irigografii, 7-8 tomografe, mi s-au administrat tot felul` de intra-venoase, intra-musculare, am stat internat pana in 21 octombrie iar anul asta am mers inapoi si am stat 3 luni si anul acesta, urmeaza sa merg inapoi si probabil urmeaza inca o operatie.
O sa ma duc la medicul de familie sa vad ce zice poate imi da trimitere sa-mi mai fac analize sau ceva ca sa vad ce am. Sper sa nu fie prea grav, poate ma rezolv doar cu pastile sau altceva, nu stiu...
Dar aciditatea poate fi si din cauza ca mananc mere inainte de culcare? Ca merele sunt acide si uneori cand ma culc simt asa un gol in stomac de la ele, dar nu ma mai duc sa mananc dupa.
De la mere nu poti sa faci reflux