Pune-i in fata 2 alternative: ori merge la doctor, ori sa te lase in pace. Oricum de reparat prea mult nu se poate repara. Va fi din ce in ce mai bolnav. In peste 60 de ani de viata n-am vazut nici unul din astia sa-si revina. Fereasca-te Dumnezeu sa se ajunga la si mai rau! Ai grija!
Nu stie nimeni in afara de medic ce anume are, el trebuie sa mearga la un neurolog sa l consulte, neurologul o sa i dea sa faca tomografie la cap si după ce face tomografia va putea pune diagnostic si tratament, prietenul tau consumă alcool? De cîti ani are el aceste crize si cum au debutat?
Temperamentul lui coleric si violent este intr-adevar periculos.
Din pacate, tu nu-l poti ajuta cu nimic.
Ar avea nevoie de un medic psihiatru, sa-i faca o evaluarea si sa-i prescrie tratament.
Nu prea ai ce sa inveti tu, el trebuie sa se controleze si sa ia tratament psihiatric cat mai cuarnd posibil.
E foarte simplu, lasa-l si gaseste-ti alt prieten, are balta peste
si nu imi pasa daca il iubesti, cineva cu temperament se schimba doar in 2 feluri:
1. ajunge la concluzia ca VREA sa scape de temperament si cauta ajutor profesionist
2. primeste un soc CU ADEVARAT SERIOS, care il face sa isi schimbe serios mentalitatea
nu prea cred ca merita sa stai cu cineva fara speranta, sincer, chiar daca il iubesti
Nu stiu cat de inutil ti se va parea acest raspuns, dar ai putea incepe prin a-i sugera sa mearga la medicul psihiatru.
Este minunat si de apreciat ca vrei sa te informezi, ca vrei sa ii fii alaturi si ca vrei sa il sustii, dar informatia (mai ales ca am impresia ca te referi la internet) pe care ai putea sa o acumulezi te va ajuta pe tine sa intelegi mai bine anumite mecanisme ale mintii, insa aceasta informatie nu va putea inlocui acei minim 11 ani de studiu pe care ii are un medic psihiatru, astfel incat sa il ajuti pe el intr-un mod eficient.In plus, tratamentul medicamentos de care are nevoie poate fi prescris doar de psihiatru...
Nu vreau sa te descurajez.Din contra! Chiar este de apreciat atitudinea ta si sper sa ai puterea necesara sa nu renunti la aceasta cauza, insa cred ca unica soluie reala si eficienta ar fi sa ii faca o vizita medicului psihiatru...
Numai bine!