anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Obișnuiam să am un stil de viață haotic, sedentar și mâncam numai prostii. Acum două săptămâni m-am constipat. După 4 zile în care m-am tot străduit, am sunat medicul de familie și a prescris Dulcolax. După câteva ore am făcut. A doua zi am început să fac din nou, doar că foarte puțin și greu, chiar dacă era moale. Totuși, am continuat să fac câte puțin de vreo două ori pe zi, timp de săptămână (fără laxative, dulcolaxul l-am luat o singură dată). În acest interval de timp am făcut mișcare, am mâncat sănătos. Miere, fructe, legume, supe, semințe de in, fulgi de ovăz, iaurturi. Alaltăieri m-am constipat din nou și iar am sunat medicul de familie care mi-a prescris lactocon. La câteva ore după ce l-am luat am făcut normal. Ieri însă, am observat că nu puteam avea deloc scaun, deși simțeam că e moale, deci nu eram constipată. Am luat lactocon și în douăzeci de minute am făcut bine. La fel s-a întâmplat și astăzi. Chiar dacă nu sunt constipată, nu mai pot să fac dacă nu iau laxative.
Înseamnă că am devenit dependentă de ele? Sunt foarte disperată.
Menționez că înainte de această perioadă neplăcută aveam scaun o dată la trei zile. Apropo, am 16 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

La mine a mers cu suc de rosii si mai nou beau lapte rece din frigider, nefiert. Am avut constipatie cronica ani de zile. De un an de zile m-am lasat de medicamente.

| Violleta2022 a răspuns:

Inseaman ca nu esti inca constienta ca manaci prostii si nu bei apa, ca nu-i nromal sa suni medicul de cate ori nu ai scaun.
Este chiar jenant sa faci asta!
Pune mana si manaca supe, ciorbe, mancarea sanataosa! Bea 2 litri de apa pe zi si fa miscare, ca de aceea te constipi.

| Violleta2022 a răspuns:

Dependenta de medicamente se afce numai dupa ce folosesti macar 3 luni de zile un medicament. la tine nu-i cazul, odata ce l-ai folosit de 2-3 ori.

Totul se rezolva cand vei inteege ca pentru atat lucru nu mergem la medic ci invatatm sa mancam sanatos, ca sa nu mai fim contipati sau sa facem hemoroizi de la constipatie.
Esti ditamai fata la 16 ani, chiar esti incapabila saintelegi ca nu-i vorba de nici o boala aici, ci de refuzul de manca sanatos?