| Lamaitzza a întrebat:

Pai. cred ca ati mai citit intrebari de genul asta de multe ori deci as vrea va rog sa aveti buna-vointa de a o citi si pe aceasta.
Da pai cred ca cel mai mare defect al meu este ca nu sunt deloc ambitioasa si asta determina multe lucruri din mai multe puncte de vede, lucrul cu care ma confrunt cel mai des si cu care am cele mai mari probleme este slabitul.
Ce as vrea eu de la voi este sa imi ziceti o lista cu ce nu am voie sa mananc aproape deloc. Si va rog nu imi ziceti ca trebuie sa mananc detoate si bla bla chestie pe care o aud toata ziua pentru ca la mine nu merge! Zau asa. daca iau o gura de ciocolata sau orice altceva nu ma mai pot opri, mai vreau si mai vreau pana ma trezesc ca mananc mai mult decat este indicat. Si eu ma descurajez si foarte repede, pe langa faptul ca nu am ambitie daca sunt suparata sau nu imi iese ceva bine ma gandesc ca de ce ma tot chinui si ca m-am saturat si asa o dau iar in bara. Cum ar fi azi, am avut o problema si m-am suparat destul de tare asa ca mi-am pus mintea si am mancat foarte mult si tot odata straight face Stupid nu? Si am mai mancat si toata ziua, adica imi tot ziceam " Opreste-te, opreste-te " si daca ma opream iar ma gandeam cat de suparata sunt si ca nu o sa imi iasa nimic si ca tot o sa mananc pana la urma si asa a fost. Si acum ma simt foarte rau, va dati seama sa mananci atat de mult. si mai ales ca eu 1 zi mananc putin putin aproape deloc si mai fac si sport cateodata. si 3 zile mananc intruna tot ce imi pica straight face. Este si destul de greu pentru ca mama gateste intruna si clatite si toate bunatatile si ei mananca..si va dati seama ca e greu sa manance altu in fata ta si tu sa poftesti cum s-ar spune.
In fine scuze ca a trebuit sa cititi acum insa sunt foarte dezamagita de mine. eu chiar nu ma mai pot abtine. ajutor! sad puppy dog eyes

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| PisicaAristocrata a răspuns:

Te inteleg foarte bine, e greu, mai ales cum ai zis tu, cand ii vezi pe altii ca mananca, ti se face pofta...dar gandeste-te ca daca te abtii de la anumite alimente, nu o vei face pentru totdeauna.Incearca incet incet sa introduci tot mai multe legume si fructe in alimentatia ta.E greu sa renunti dintr-o data la toata poftele, mai ales ca organismul tau e obisnuit cu ele.Dezobisnuieste-l treptat, incepe sa reduci anumite alimente, nu sa le elimini complet.Ma refer la paine, mezeluri, paste, dulciuri, sucuri, carne grasa etc.Fa-ti pentru inceput o masa sanatoasa pe zi.Una in care baza sa fie carnea alba sau/si legumele.Si ai grija ca tot ceea ce mananci sa fie cat de sanatos se poate. Sa zicem ca ai pofta de un hamburger. Nu-i musai sa te abtii. Poti face unul, dar din paine neagra, fara margarina, cu carne slaba, multe legume (rosii, salata verde, ceapa, ardei etc), cartofi fierti natur in loc de fripti, un sos zazici cu iaurt slab in loc de maioneze si alte tampenii.Nu fii foarte drastica cu tine si nu te descuraja singura, tu trebuie sa fii principala ta sustinatoare.
Putem vorbi mai multe, daca vei simti vreodata nevoia, scrie-mi pe privat. Am uitat sa-ti zic, fa-ti mese la ore fixe si bineinteles, respecta orele alea.Succes si ai incredere in tine.

| reihiuke a răspuns:

Buna, e foarte greu sa te abtii de la ceva. Chiar si de la manacare. Nu stiu cum sa te sfatuiesc asa, pe fuga. Trebuiesc explicate multe chestii. Dar incearca sa faci in felul urmator: fa-ti un caiet si de cate ori reusesti sa te abtii de la a mai manca (sau a mai manca excesiv), la sfarsitul zilei gandeste-te si noteaza in caiet ceea ce ai facut dupa ce ai reusit sa te abtii. Asta e tot happy

| RaReSh17 a răspuns:

Nu e bine ca mananci cand esti suparata, si ti-ai gasit refugiul acolo, ambitie multa. daca vrei sa faci ceva in viata trebuie sa te bazezi pe tine, increderea in tine nu ti-o poate da nimeni doar tu o poti dobandi. vorbeste cu mama ta sa te ajute si ea nu sa te descurajeze facand tot felul de delicatese care iti fac rau, si cand esti suparata incearca sa faci altceva nu mai manca.

| NOantidoteX a răspuns:

Ar trebui să consulți un medic. Acesta te-ar putea ajuta dând-ți un regim pe care să îl urmezi cu strictețe! De asemenea, roag-o pe mama ta, să nu mai gătească atât de multe bunătăți. Și pe internet sunt diferite diete care te pot ajuta și de unde poți alege singură ceea ce-ți place. Mergi la un doctor, nu e mare greutate. :*

| boby98c a răspuns:

Si eu am aceeasi problema cu slabitul...nu sunt ambitios. La 14 ani am 85-87kg...Nu pot sa zic ca nu mananc, dar nici ca mananc exagerat (uneori mai exagerez.). Chiar mi-ar prinde bine cateva pareri.