Te inteleg foarte bine, e greu, mai ales cum ai zis tu, cand ii vezi pe altii ca mananca, ti se face pofta...dar gandeste-te ca daca te abtii de la anumite alimente, nu o vei face pentru totdeauna.Incearca incet incet sa introduci tot mai multe legume si fructe in alimentatia ta.E greu sa renunti dintr-o data la toata poftele, mai ales ca organismul tau e obisnuit cu ele.Dezobisnuieste-l treptat, incepe sa reduci anumite alimente, nu sa le elimini complet.Ma refer la paine, mezeluri, paste, dulciuri, sucuri, carne grasa etc.Fa-ti pentru inceput o masa sanatoasa pe zi.Una in care baza sa fie carnea alba sau/si legumele.Si ai grija ca tot ceea ce mananci sa fie cat de sanatos se poate. Sa zicem ca ai pofta de un hamburger. Nu-i musai sa te abtii. Poti face unul, dar din paine neagra, fara margarina, cu carne slaba, multe legume (rosii, salata verde, ceapa, ardei etc), cartofi fierti natur in loc de fripti, un sos zazici cu iaurt slab in loc de maioneze si alte tampenii.Nu fii foarte drastica cu tine si nu te descuraja singura, tu trebuie sa fii principala ta sustinatoare.
Putem vorbi mai multe, daca vei simti vreodata nevoia, scrie-mi pe privat. Am uitat sa-ti zic, fa-ti mese la ore fixe si bineinteles, respecta orele alea.Succes si ai incredere in tine.
Buna, e foarte greu sa te abtii de la ceva. Chiar si de la manacare. Nu stiu cum sa te sfatuiesc asa, pe fuga. Trebuiesc explicate multe chestii. Dar incearca sa faci in felul urmator: fa-ti un caiet si de cate ori reusesti sa te abtii de la a mai manca (sau a mai manca excesiv), la sfarsitul zilei gandeste-te si noteaza in caiet ceea ce ai facut dupa ce ai reusit sa te abtii. Asta e tot
Nu e bine ca mananci cand esti suparata, si ti-ai gasit refugiul acolo, ambitie multa. daca vrei sa faci ceva in viata trebuie sa te bazezi pe tine, increderea in tine nu ti-o poate da nimeni doar tu o poti dobandi. vorbeste cu mama ta sa te ajute si ea nu sa te descurajeze facand tot felul de delicatese care iti fac rau, si cand esti suparata incearca sa faci altceva nu mai manca.
Ar trebui să consulți un medic. Acesta te-ar putea ajuta dând-ți un regim pe care să îl urmezi cu strictețe! De asemenea, roag-o pe mama ta, să nu mai gătească atât de multe bunătăți. Și pe internet sunt diferite diete care te pot ajuta și de unde poți alege singură ceea ce-ți place. Mergi la un doctor, nu e mare greutate. :*
Si eu am aceeasi problema cu slabitul...nu sunt ambitios. La 14 ani am 85-87kg...Nu pot sa zic ca nu mananc, dar nici ca mananc exagerat (uneori mai exagerez.). Chiar mi-ar prinde bine cateva pareri.