| Irina009 a întrebat:

Buna, TPU!
Pe data de 8 Martie am avut un accident, la 4 ore după accident am luat pilula Escapelle, pe data de 17 cum mi-a venit și in luna Februarie și-a făcut efect pastila sa zic așa după mi-a venit și menstruația și m-a ținut in total 6 zile si pe data de 29 am făcut un test de sarcina tip barza, a ieșit negativ. După luna asta am mai făcut un test pe data de 10 tip barza si a ieșit negativ si pe data de 20 tot luna asta iar am făcut și a ieșit tot negativ. Menționez ca sunt răcita cred ca de la începutul lunii, acum câteva zile in urma urinam des, menstruația nu mi-a venit nici in ziua de azi... nu știu ce se întâmpla, e a doua oară cand iau pastila, am luat-o cum era prescris, de 2 ori pe an. Am luat-o odata prin Octombrie anul 2018 și acum in Martie... eu având un ciclu neregulat dar îl cunosc cât de cât. Ori pe la începutul lunii ori pe la jumate, ma doare in zona de jos, dar nu-mi vine, sunt niște dureri ușoare d-abia le simt dacă stau linistita in pat și sunt atenta. Menționez ca am stat și cu fundul pe jos și nu stiu ce pot zice și când am fost răcita de luam niște pastile uractiv atunci chiar urinam din 2 in 2 minute, dar tot mi-a venit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Cum nu stii ce se intampla?
Nu ai avut nici o curiozitate sa citesti ce efecte secundare poate sa aiba pastila de a doua zi?
Evident ca nu stii ca, este o bomba hormonala care iti da tot sistemul hormonal si endocrin peste cap, pentru urmatoarele 6-12 luni, afecandu-ti totul. O asemenea pastila se ia 1 data pe viata si chiar si atunci poate declansa formarea de noduli, chisturi, fibroame si tumori.
De ce nu folositi prezervativul?
Costa 2 lei si nu are efecet secundare pentru nimeni. In plus, nu musca, nu manaca, nu doare, nu te lasa gravida si nu permite transferul de boli sexuale.
Ciclul nu intarzie ca ai stat cu fundul ep jos sau pe sus si nicid in cauza ca esti racita, dar inatrzie cu siguranta din cauza sexului, iar in cazul tau, din cauza efectelor negative ale pastilei Escapelle.

2 răspunsuri:
| DaniGl a răspuns:

Testul de sarcina se face la 21 de zile de la ultimul act sexual, nu la mai puțin. Este posibil sa iti întârzie din mai multe cauze. Acea pastila pe care ai luat-o nu face atât bine pe cât face rău. Decât sa iei pastila, numai bine te protejezi folosind prezervativ, te protejează de anumite boli la care te expui.

| Andreeush a răspuns:

Pastila care ai luat-o are efecte secundare asupra ciclului tău menstrual.