| proserpina22 a întrebat:

Bună TPU. Pentru cei care au fost dependenți de nicotină rău de tot, cum v-ați lăsat de țigări? Eu efectiv simt că înnebunesc. Pot să rezist 2 luni fără ele, dar după am coșmaruri în care fumez din care nu pot să scap. Mă trezesc transpirată și parcă cu un ghem de foc în piept care nu se mai stinge zile întregi până când nu fumez. Cu cât nu fumez mai mult, cu atât îmi este mai rău fără ele când le visez. Nu mă pot concentra la nimic, am stare de greață, sufocare. De ceva timp nici 2 luni nu pot rezista, cred că am pierdut respectul față de mine și orice speranță că mă pot lăsa de ele. Am încercat să vapez, să mestec gume de la farmacie pentru lăsat, să renunț fără să le înlocuiesc, dar e 0. Nu am deloc rezistență, dacă văd pe cineva care fumează simt cum mă sufoc dacă nu fumez și eu. Nu știu ce să mă fac, poate voi veți vreun sfat...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Eu m-am lasat de fumat de mai bine de 5 ani si am fost un fumator inrait.
M-am lasat de fumat brusc. A reduce nr. de tigari treptat este "boala lunga, moarte sigura". Unii au reusit si asa, dar tot prin vointa. Am incercat si eu asa inainte, dar n-a mers.
Nu am folosit niciun mijloc care sa ma ajute, doar nu am mai avut tigari in casa. Si inca ceva: nu am mai baut bauturi alcoolice, nu am mai mers la localuri cu prietenii cateva luni.
Cel mai tare s-a manifestat dorinta de a fuma la 3 luni.
Consumul de lichide ajuta.
Si eu am visat ca fumez, de asemenea mereu duceam mana la buzunarul in care tineam tigarile.
Dar nu am pus tigara in gura nici macar de fantezie, daramite sa fumez. Unii, dupa o perioada dupa ce s-au lasat de fumat, fumeza o tigara sa vada cum este. Mare greseala.
Alceva nu pot sa-ti spun.
Atentie, eu m-am ingrasat 8 kg. dupa ce m-am lasat de fumat.

| proserpina22 explică (pentru mi25):

Mulțumesc foarte mult de răspuns și sfaturi, m-a încurajat să știu că au mai trecut alții prin asta. O să țin cont de ce mi-ai zis și o să încerc din nou!

10 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Yoga karate rock implicare totala tot timpul sa fii implicat la 2 joburi complicate
Plus voluntariat undeva unde sa nu te lase o secunda in oace
Si daca ai lucruri complicate care te motiveaza de facut nu mai ai timp sa freci menta

| Violleta2022 a răspuns:

Eu nu sunt fumatoare, dar iti spun clar din experienta sotului meu si a unor prieteni buni, ca trebuie sa te lasi brusc de fumat, ca sa poti renunta definitiv la el.
Vapatul este mai rau decat fumatul tutunului, fiindca foloseste substante chimice care intra direct in plamani si afecteaza grav celulele.

Adictia la fumat dureaza 3 saptamani si apoi dispare.
In tot acest timp trebuie sa te focusezi pe ceva care sa-ti tina mainile si timpul opcupate: spala toata casa, fa curatenie generala, spala perdele, geamuri, mobile, scoate tot din sifoniere si spala, calca, fa curat... ca trec iute 3 saptamani. Succes!

| proserpina22 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc de sfaturi, asa o să fac, deoarece clar nu merge să mai pun una în gură. Însă nu durează 3 săptămâni adictia, ci cam pe atunci îți este cel mai bine, după câteva luni corpul intră in sevraje mai nasoale. Eu mereu am putut să rezist o lună, la fel și prietenii mei care sunt fumători, dar după câteva luni nu am mai rezistat niciunul când am încercat prima dată să ne lăsăm. Tata spunea că o dată ce ai fost dependent de țigări, tot timpul o sa fii, deoarece de exemplu dacă ai făcut o pauză de 2 ani și fumezi o țigară la șmecherie, nu îți trebuie mai mult de un fum ca să observi că încă ești dependent de ele și că ai plecat de unde ai ajuns. Dependența o să fie mereu acolo dacă te lași, doar țigara nu mai este.

| mi25 a răspuns:

@Violleta, iar dai sfaturi unde nu te pricepi. La mine adictia - cum spui tu - a durat 3 luni. La 3 luni simteam mai tare nevoia sa fumez, decat in primele 2-3 saptamani.

| CIaudiu a răspuns (pentru mi25):

Violleta e Jassmina. Deci nu te mira de unde atata prostie.

| mi25 a răspuns (pentru CIaudiu):

Mi-am dat seama. Ce caracter poate avea un individ care critica pe toata lumea, dar ii blocheaza pe acei useri care o critica sau o contrazic?

| mi25 a răspuns:

"Boala unga, moarte sigura".

| Alinextrafin a răspuns:

Buna, citeste articolu asta : https://e-potion.ro/......ectronice/