| hansivic a întrebat:

Pentru FUNDA SI VOT! Am fost la control la un specialist( legat de coloana) si a spus ca am o forma de scolioza si ca trebuie sa fac niste sedinte de kinetoterapie( un fel de gimnastica pentru coloana). Imi puteti spune cat dureaza o sedinta si de cate ori pe saptamana se face. Si va rog sa imi mai spuneti daca stiti in cat timp se vindeca aceasta! E ceva grav? FUNDA SI VOT.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| babzibazatu a răspuns:

Nu e ceva grav, dar e ceva care trebuie sa iti dea de gandit. Kinetoterapie vei face in functie de antrenorul tau. Si eu am avut probleme cu spatele si am facut 10 sedinte, zilnic cate o sedinta, iar sambata si duminica nu faceam. Bolile de spate nu se vindeca foarte rapid, mai ales daca nu elimini ceea ce a cauzat boala aceasta. De exemplu, va trebui sa stai drept la calculator (si pentru un timp mai scurt), sa dormi in pat intr-o pozitie cat mai dreapta posibil si de asemenea cand mergi sa mergi drept. Daca te tii de gimnastica si dupa ce ai terminat acele sedinte, in cateva luni ar trebui sa dispara boala (dar poate reaparea daca nu ai grija de spatele tau). O sedinta tine cam 30-40 minute (din nou depinde de antrenor) si dupa ce termini aceste sedinte, acasa vei putea sa-ti faci "propriul antrenament" pentru indreptarea spatelui, bazandu-te pe unele exercitii pe care le-ai invata pe parcursul sedintelor. Conteaza sa le faci corecte. Succes si insanatosire grabnica!

4 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Daca este o forma usoara de scolioza se va remedia dupa exercitiile de kinetoterapie. Durata tratamentului ti-o va spune medicul de recuperare medicala care iti va face programul de exercitii. http://www.i-medic.ro/boli/scolioza

| onasis1961 a răspuns:

In ultimii ani au fost cautate noi metode de tratament care, alaturi de metodele conservatoare, incearca sa realizeze o corectare cat mai eficienta a acestei probleme fizice. Scolioza continua sa ramana una dintre enigmele medicinei si aceasta pentru ca evolutia ei este plina de neprevazut, marcata de agravari si modificari la intervale neasteptate.

Situatia persoanelor care prezinta o scolioza este considerata astazi destul de grava in lumea medicala, cu atat mai mult cu cat, o serie din cauzele presupuse a determina aparitia unei scolioze au fost inlaturate sau au capatat o incidenta mai scazuta in tarile dezvoltate (poliomielita, rahitismul, malnutritia etc). Din aceasta cauza a aparut necesitatea organizarii unor baze de tratament speciale pentru recuperarea acestei afectiuni.

Dar scolioza ridica nu numai probleme de patologie legate de prezenta ei, ci si de aspecte pur medicale, in general. Ea determina preocupari deosebite ale medicilor, pacientilor si anturajului acestora, griji legate de varsta si psihicul pacientilor, de mijloacele tehnice care stau la dispozitia medicului si kinetoterapeutului, de posibilitatile de integrare sociala corespunzatoare. Toate acestea trebuie raportate la faptul ca pacientii sunt, de regula, adolescenti in plina dezvoltare psihosomatica, cel mai frecvent apare la fete care la aceasta varsta au foarte dezvoltat spiritul de autoanaliza si pudoare, care le determina sa-si ascunda afectiunea, in speranta rezolvarii ei spontane.

Un fapt este insa sigur in evolutia scoliozei: netratate sau tratate insuficient sau ineficient, poate scurta viata pacientului datorita tulburarilor mecanice provocate de toracele dezechilibrat si deformat cu rasunet asupra viscerelor intratoracice.

Actualmente, datorita numeroaselor cazuri de scolioza, se considera ca numai unghiul ce depaseste 10 grade, intra in aceasta afectiune. Scolioza, produce inconveniente de ordin estetic si functional cu atat mai grave cu cat debutul bolii este mai precoce sau descoperirea ei tardiva. Se stie ca evolutia ei este progresiva pana la sfarsitul pubertatii.

Ipoteza de la care am pornit este o ipoteza generala potrivit careia daca mijloace kinetice specifice si nespecifice sunt aplicate precoce, cu respectarea principiilor progresivitatii efortului si individualizarii tratamentului, se pot obtine rezultate bune, cu atat mai mult cu cat debutul se apropie de varsta pubertatii.
Examenul radiologic - care poate stabili diagnosticul de certitudine prin masurarea gradului de curbura prin metoda Cobb (unghiul Cobb).
Mijloacele de tratament constau din:
- exercitii statice si dinamice;
- exercitii simetrice si asimetrice;
- exercitii de respiratie;
- exerctitii cu diferite obiecte (baston);
- exercitii de membre si trunchi;
- exercitii aplicative (tararea).

Programul kinetoterapeutic poate fi precedat de masaj. In cazul in care pacientii prezinta si deficiente asociate, se aplica programe de exercitii si pentru acestea. Un fapt este sigur: scolioza tratata prin mijloace kinetice determina ameliorarea / imbunatatirea mobilitatii coloanei vertebrale pana la obtinerea realinierii acesteia.

| elena4ever a răspuns:

Sedinta dureaza o ora si trebuie sa faci 3 sedinte pe saptamana.Si se vindeca foarte greu...straight face

| crysty1067 a răspuns:

Am si eu scolioza s distanta intre vertebre, pai o sedinta cam cum esti u in general 2 ore si acum de cate ori pe saptamana asta iti zice acel care te ajua sa faci gimnastica poarta un cosmodisc daca ai de sus daca ai de la mijlocu spinari un corset(corsetu te ajunge cam pe la un mil jum ) stai drept nu alerga nai voie sa faci efort fizic daca faci sala lasate si bataialaughing scolioza se vindeca in 2-4 ani daca te ti de gimnastica si respecti c ti-am zis eu mai in sus.Deci stai linistit nu trebuie sa te speri fa c ti-am zis eu si o sa fie bine crede-ma aaa si du-te la balnear si inoata mult (inotu ajuta refaceri oaselor)mult noroc