Buna!
Dacă pisica a mâncat hrană alterată sau dacă a mâncat prea mult, vom corecta dieta prin administrarea de hrană de calitate și în cantități corespunzătoare. Diareea dată de paraziți se poate combate prin deparazitarea pisicilor. În cazul bolilor metabolice de tipul celor renale, hepatice sau pancreatice, care pot fi însoțite și de vomă, se vor face investigații mai amănunțite pentru combaterea lor. Diareea mai poate fi combătută prin administrarea de substanțe mucilaginoase, adsorbante sau antibacteriene digestive – furazolidon de uz uman sau enteroguard de uz veterinar, dar la recomandarea medicului veterinar.
Poti incerca sa schimbi dieta sau poti administra medicamente doar după înștiințarea medicului, iar în cazul persistării diareei te sfătuiesc să meargi la medic.
olile bacteriene produse de Salmonella, Escherichia coli (E.coli), Campylobacter spp și altele se tratează prin administrarea de antibiotice, precum amoxicilina, enrofloxacina și altele.
În primele 24 de ore, hrăneste pisica cu o dietă mai ușoară (pui fiert, supă de pui, orez alb sau piure de cartofi). Permite-i sistemului digestiv să se odihnească și să se recupereze.
Asigură-i apă proaspătă în permanență. O pisică are nevoie să fie hidratată în permanență când are diaree.
În zilele următoare, mărește cantitatea de hrană treptat, pentru a nu avea un șoc stomacul pisicii tale după o dietă blândă.
Evită să-i oferi pisicii produse lactate. Pisicile nu dispun de enzima necesară pentru a digera zahărul din lapte.Nu-i schimba tipul de mâncare brusc. Diareea poate fi cauzată chiar și de o modificare a dietei de tipul acesta.Nu-i oferi pisicii medicamente fără a te consulta cu medicul veterinar.Atenție la litieră! Atunci când cureți litiera, este indicat să porți mănuși de cauciuc. Nu spăla litiera în cadă sau în chiuvetă și aruncă apa rezultată în vasul de toaletă.
Dacă cumva ai mai multe pisici, asigură-te că nu-și fac nevoile în același loc!
Te pup!
IonBadita1 întreabă: