| BiancaDRox a întrebat:

Pot antibioticele sa intarzaie menstruatia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sosostore a răspuns:

Aha, deci iei antibiotice, da, este posibil sa iti deregleze menstruatia, si raceala si antibioticele, bea apa multa sa te hidratezi si manaca fructe si iaurt. nu iti face griji, o sa iti vina zilele astea, iar daca trece luna si nu vine fa un test, si daca testul este ok si si vezi ca tot nu iti vine cam intr-o luna mergi la un ginecolog. antibioticele pot cauza si o infectie in acea zona,

7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În general, antibioticele NU generează întârzieri/dereglări menstruale!
Cel mult, eventual, infecţia pe care o tratezi cu aceste antibiotice poate genera întârzieri menstruale - dacă este vorba de o afecţiune ginecologică.

Vezi alte detalii în răspunsul pe care ţi l-am dat la cealaltă întrebare...

Toate cele bune.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu direct. Dar luate in mod excesiv pot cauza diverse probleme, care la randul lor pot intarzia menstruatia. De exemplu, iti pot cauza infectii vaginale care distrug flora vaginala si care pot intarzia (unele) menstruatia.

| Kenya a răspuns:

Este adevărat, antibioticele dereglează menstruația.

| kiri11 a răspuns:

Antibioticele din spusele doctorului iti dau organismul peste cap big grin deci da, iti pot intarzia menstruatia.

| sosostore a răspuns:

Nu iti recomand sa iei atibiotice pentru asa ceva, deoarece sunt periculoase. Chiar daca elimina anumite infectii dezvolta altele. Intreaba la farmacie de vitamina K, O singura fiola este de ajuns daca doresti sa o opresti. Insa iti recomand sa opresti menstruatia doar in cazuri extreme.

| BiancaDRox explică (pentru sosostore):

Eu ma refeream la faptul ca sunt racita si iau medicamente de cateva zile iar menstruatia trebuia sa imi vina in 19 si imi intarzaie.

| sosostore a răspuns (pentru BiancaDRox):

Aha, deci iei antibiotice, da, este posibil sa iti deregleze menstruatia, si raceala si antibioticele, bea apa multa sa te hidratezi si manaca fructe si iaurt. nu iti face griji, o sa iti vina zilele astea, iar daca trece luna si nu vine fa un test, si daca testul este ok si si vezi ca tot nu iti vine cam intr-o luna mergi la un ginecolog. antibioticele pot cauza si o infectie in acea zona,

| jmekerashu a răspuns:

Antibioticele pot cauza si o infectie in acea zona (ultrafecepalm)

Dragă Bianca, ți-am răspuns la postarea anterioă, dar menționez și aici. Nu evita discuțiile cu medicul de familie. Și nu, antibioticile nu afectează menstruația în halul în care ai avea o întârziere foarte mare. Dacă îți întârzie mai mult de o săptămână mergi sau fă o cunsultație cu un medic de profil

Întrebări similare