| anonim0017 a întrebat:

Buna TPU.
Prietena mea are spasmofilie si deja a inceput sa faca crize sa isi inclesteze gura si nu stiu cred ca si sa isi inghita limba ca eu mi-am bagat mana in gura ei sa ii prind limba si si-o tot tragea, drept sa spun acum sunt plin de puroi la degete la ce rani mi-a lasat in urma crizelor isi da si ochii peste cap, dar nu ranile mele conteaza acum.As dorii sa imi spuneti cum sa reactionez cand face iarasi o criza ce ar trebui facut sa nu ne mai bagam mana in gura ei ca a fost internata la cluj si un doctor a spus sa nu ne mai bagam mana in gura ei dar acum cand a facut iarasi o alta criza sa invinetit langa ochi si un pic la fata si m-am speriat. va rog frumos sa imi spuneti ce ar trebui facut sa isi revina din criza.cel mai bun raspuns primeste funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Brigaela ti-a explicat ce trebuie facut este un sfat bun de urmat; important pentru evitarea crizelor este starea ei psihica depinde f. mult de pacea si linistea ei interioara.Multa sanatate!

6 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Primul ajutor in astfel de cazuri este administrarea unei fiole de calciu gluconic(se poate si oral-pe gura ). Pentru a preveni astfel de crize trebuie sa evite oboseala, stresul, cafeau si tutunul in exces.Conteaza f. mult starea psihica. Oricum daca aceste crize apar frecvent este indicat un control medical si o serie de investigatii pentru a stabili exact cauzele lor si tratamentul adecvat.

| anonim0017 explică:

RANIIA nu ai inteles, ea face tratament. cand isi inclesteaza gura ce trebuie sa facem sa isi revina.un om mi-a spus sa o intimdem pe partea dreapta a ei cu capu mai sus ca corpul si sa o prindem de genuchi sa ii indoim glezna pana ce reactioneaza muschiul piciorului.EU LA ASTEA MAM REFERIT CE TREBUIE SA FACEM SA ISI REVINA DIN CRIZA SA NU ISI INGHITA LIMBA

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

În general, aceste crize spasmodice sunt întâlnite în cazul epilepsiei.

Pentru detalii vezi articolul de la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......ptice_1765

Aşa cum spunea şi Raniia, TREBUIE identificată ( cu exactitate ) cauza acestor crize, deci diagnosticul şi, în funcţie de acesta, prescrierea unui tratament adecvat.

În cazul în care primeşte tratamentul "corect", atunci crizele vor fi imperceptibile - doar un trenur aproape neobservabil.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Las-o in pace, in nici un caz nu-si va musca limba intr-o criza de spasmofilie. Asta se poate doar intr-o criza de epilepsie. De inghitit evident nu are cum s-o inghita, de vreme ce este bine prinsa de planseul bucal (cred ca te referea la muscarea ei si ai gresit termenul).
Cel mai bine, cand are grize este sa pui intinsa, pe o suprafata pe care sa nu se poata lovi, sa deschizi geamul si sa nu lasi pe nimeni sa se imbulzeasca. Nu e bine sa o atingi, cu atat mai mult sa o bruschezi ca sa-ti bagi mana in gura ei (asta ii face rau).

Abh
| Abh a răspuns:

Cum descrii tu criza, pare a fi criza de epilepsie.

| ionupo a răspuns:

Ai mai jos un site cu informatii despre Epilepsie.

http://www.topmedica.ro/blog/category/epilepsie/.

Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)