Brigaela ti-a explicat ce trebuie facut este un sfat bun de urmat; important pentru evitarea crizelor este starea ei psihica depinde f. mult de pacea si linistea ei interioara.Multa sanatate!
Primul ajutor in astfel de cazuri este administrarea unei fiole de calciu gluconic(se poate si oral-pe gura ). Pentru a preveni astfel de crize trebuie sa evite oboseala, stresul, cafeau si tutunul in exces.Conteaza f. mult starea psihica. Oricum daca aceste crize apar frecvent este indicat un control medical si o serie de investigatii pentru a stabili exact cauzele lor si tratamentul adecvat.
RANIIA nu ai inteles, ea face tratament. cand isi inclesteaza gura ce trebuie sa facem sa isi revina.un om mi-a spus sa o intimdem pe partea dreapta a ei cu capu mai sus ca corpul si sa o prindem de genuchi sa ii indoim glezna pana ce reactioneaza muschiul piciorului.EU LA ASTEA MAM REFERIT CE TREBUIE SA FACEM SA ISI REVINA DIN CRIZA SA NU ISI INGHITA LIMBA
În general, aceste crize spasmodice sunt întâlnite în cazul epilepsiei.
Pentru detalii vezi articolul de la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......ptice_1765
Aşa cum spunea şi Raniia, TREBUIE identificată ( cu exactitate ) cauza acestor crize, deci diagnosticul şi, în funcţie de acesta, prescrierea unui tratament adecvat.
În cazul în care primeşte tratamentul "corect", atunci crizele vor fi imperceptibile - doar un trenur aproape neobservabil.
Las-o in pace, in nici un caz nu-si va musca limba intr-o criza de spasmofilie. Asta se poate doar intr-o criza de epilepsie. De inghitit evident nu are cum s-o inghita, de vreme ce este bine prinsa de planseul bucal (cred ca te referea la muscarea ei si ai gresit termenul).
Cel mai bine, cand are grize este sa pui intinsa, pe o suprafata pe care sa nu se poata lovi, sa deschizi geamul si sa nu lasi pe nimeni sa se imbulzeasca. Nu e bine sa o atingi, cu atat mai mult sa o bruschezi ca sa-ti bagi mana in gura ei (asta ii face rau).
Ai mai jos un site cu informatii despre Epilepsie.
http://www.topmedica.ro/blog/category/epilepsie/.
Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)