Eu stiu o crema pe care trebuie sa ti-o prepari tu (scuze, fara creme nici eu nu stiu )
Iti trebuie: o aspirina, iaurt si miere. Daca ai tenul mai gras trebuie sa pui mai mult iaurt dar daca ai tenul mai uscat trebuie mai multa miere.
Faci compozitia cam cat crezi tu ca ar fi de ajuns pentru o masca(pentru o utilizare).
Trebuie sa-ti aplici acest tratament timp de o saptamana. Succes
Cum apar punctele negre?
Din cauza secretiei abundente de sebum porii se dilateaza treptat ajungand la aspectul cunoscut al punctelor negre. Acestea sunt de fapt terminatii ale glandelor sebacee care, in contact cu mediul exterior se oxideaza capatand acea culoare inchisa. Din acest motiv, punctele negre apar in special in zona T a fetei (barbie, nas, frunte) unde, aproape indiferent de tipul de ten, sebumul este secretat mult mai intens in comparatie cu alte portiuni.
Cum le tratam?
Primul pas in "lupta" impotriva punctelor negre este expunerea fetei la o baie cu aburi in care se adauga si cateva flori de musetel pentru a facilita dilatarea porilor. Apoi, cu atentie putem trece la stoarcerea punctelor insa acest proces necesita o foarte mare atentie pentru ca "excesul de zel" poate provoca leziuni la nivelul epidermei. O alternativa preferabila ar fi frecarea zonei respective cu faina de malai timp de 2-3 minute, repetand procesul in fiecare saptamana. In cazul in care tenul nu este uscat se mai poate apela si la un masaj bland cu suc de lamaie inainte de culcare, solutia cu pricina fiind lasata sa actioneze toata noaptea pana dimineata cand fata se clateste din abundenta cu apa rece. Sper ca te-am ajutat, funda?
Si eu aveam puncte negre, de obicei mi e lene sa folosesc fel de fel de creme zi de zi, dar am gasit ceva foarte usor:pui o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar plus o lingura de apa minerala dezacidulata, faci asa ca o pasta iar apoi dai pe nas sau in zonele unde ai puncte negre, masezi putin lasi putin sa patrunda in piele vreo 2 minute iar apoi incepi sa stragi punctele, ies foarte usor, mie mi a placut foarte mult, succes
Anonimulgrr întreabă: