| Millis a întrebat:

Bună TPU, pur și simplu nu mai suport, fața mea este plină de coșuri și îmi este așa, nu știu cum sa zic, uleioasă. Am un ten gras și nu știu ce să mă m-ai fac, am o grămadă de coșuri sub piele, și sper să nu se înroșească; pe nas, bărbie și într-e sprâncene mi se fac mereu coșuri, întrebarea e : Cum scap de ele, ce sa fac sa nu mai am tenul gras, acum mama îmi va cumpăra o crema pentru coșuri și sper să-mi treacă.
P. S : vreau să adaug ca nu prea beau apă și știu ca aceasta este o cauză și m-i se unge parul foarte repede, la 3 zile după spălare, probabil asta e cauza. Cum scap și de părul uns?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| youaremyfavouritecolour a răspuns:

Pai incearca in primul rand sa consumi multa apa si inca o chestie nu sunt prea recomandate cremele de fata mai degraba iti cumperi un spirt de fata cu ala sigur dispar cosurile(am folosit si eu)

| Millis explică (pentru youaremyfavouritecolour):

Pai e ceva de genul

| youaremyfavouritecolour a răspuns (pentru Millis):

Atunci e bine deoarece de la creme nu sti la ce reactie sa te astepti. funda?

8 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Formele usoare de acnee se trateaza cu unguente pe baza de antibiotice, solutii/geluri cu benzoil peroxid si/sau retinoizi aplicati local. Rezultatele se vad dupa 2-5 luni de utilizare.
• Acneea moderata se trateaza la fel ca acneea usoara, doar ca se asociaza si antibiotice orale si/sau hormoni estrogeni/progesteron (sub forma de anticonceptionale orale). Oprirea tratamentului hormonal duce, in multe cazuri, la reaparitia cosurilor.
• In acneea severa se folosesc in plus retinoizii orali.
• Se mai foloseste terapia cu ultraviolete.

Sfaturi

* Nu va stoarceti cosurile, pentru ca va agravati situatia

* Nu exagerati cu igiena! Doua spalari pe zi sunt suficiente. Spalatul exagerat, precum si frecarea fetei frecvent stimuleaza productia de sebum

* Spalati-va dupa ce ati facut sport/transpirat

* Nu exagerati cu produsele exfoliative, pentru ca va veti irita pielea si va veti agrava acneea

* Folositi produse cosmetice fara parfum si fara alcool

* Evitati cremele si lotiunile grase

* Evitati rujurile cu mult luciu/gloss-urile/balsamurile de buze, alegeti rujuri in culori mate (au mai putine grasimi)

* Alegeti produsele pe a caror eticheta scrie "hipoalergenic" si/sau "non-comedogenic"

* Cititi cu atentie eticheta oricarui produs cosmetic pe care il cumparati

* Evitati sa va atingeti/sa va frecati frecvent fata sau sa va sprijiniti fata/barbia in palme

* Consumati cat mai putine produse lactate si alimente foarte dulci

* Daca observati ca acneea se accentueaza dupa ce consumati anumite alimente, evitati-le pe viitor

* Beti apa multa (cel putin 2 L/zi)

* Incercati sa aveti o alimentatie echilibrata
http://www.i-medic.ro/blog/pentru-adolescenti-acneea-de-ce-ne-apar-cosuri
http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-ten-gras

| Mihai_Marcu_1988 a răspuns:

Draga mea cred ca am remediul pentru tine. Cati anisori ai ca sa pot sa iti pun un diagnostic corect?

| Millis explică (pentru Mihai_Marcu_1988):

Am 13 ani adica peste o luna fac 14.

| Millis explică (pentru Mihai_Marcu_1988):

14.

| Misulica3100 a răspuns:

Am remediu pentru tine draga mea. Cati anisori ai sa pot pune un diagnostic corect?

| zoomumbaa a răspuns:

Ideal ar fi sa mergi la un dermatolog, este cel mai bine asa.