| BabyBlue_1099 a întrebat:

Saptamana trecuta m-am ales cu o "frumoasa" rubeola. Eruptia cutanata mi-a aparut sambata. Acum mi-am revenit. Dar am cateva intrebari: 1. cand dispar ganglioni sau ce sunt ei. 2. daca maine asi iesi din casa, ar avea ceva?(tin sa mentionez ca am stat aproape o saptamana in casa.)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Ganglionii vor reveni la normal dupa disparitia eruptiei cutanate. Iesind din casa exista riscul sa-i imbolnavesti si pe altii, pentru ca esti contagioasa acum. Mai multe detalii aici: http://www.i-medic.ro/boli/rubeola-sau-pojarul-german

| yellowalien a răspuns:

Eu am iesit din casa dupa o saptamana si o zi. Daca nu te mai simti rau si nu mai ai bubite poti iesi.
Ganglionii nu stiu cand dispar, mie mi-au trecut foarte greu. Chiar si acum cand ii pipai am senzatia ca sunt mai mari decat ar trebui sa fie(dar cred ca e doar o perceptie de-a mea, pentru ca inainte sa fac rubeola si sa ma doara nu stiam de existenta lor) si mi se mai umfla si ma dor cand racesc(precizez ca au trecut 9 ani de cand am avut eu rubeola, oricum, nu vreau sa te sperii, fiecare organism e diferit, iar eu pe vremea aia aveam sistemul imunitar foarte slabit).