De unde provin aceste gaze?
Există două surse:
1) Aerul înghiţit (aerofagie) care se elimină sub formă de azot.
2) Fermentaţia bacteriană a carbohidraţilor nedigeraţi care produce hidrogen şi metan.
Care sunt substanţele care produc vânturile şi în ce alimente se găsesc:
Substanţele sunt lactoza, fructoza, amidonul, carbohidraţii complecşi din:
fasole
conopidă
varză de Bruxelles
brocoli
ceapă
bere
vin roşu
ouă
fibre
grâu
ovăz
porumb
cartofi Atenţie! Gazele provenite din carbohidraţii vegetali sunt puţin mirositoare, pe când cele provenite din carne şi ouă sunt urât mirositoare.
Dacă aveţi probleme cu aceste vânturi primul pas este să identificaţi în alimentaţia dumneavoastră alimentele care produc cel mai frecvent gaze şi să le eliminaţi pentru o perioadă. FUNDITA? sunt singura care ti-a raspuns pana acum si nu cred ca o sa o mai faca cineva... fundita?
florin9999 întreabă:
xDoll întreabă: