| Mirris a întrebat:

Buna Tpu.Se poate trai cu hidrocefalee daca ai dobandit-o de la nastere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Se remite dupa nastere, cu sau fara tratament (chirurgical), depinde... Nu traiesti toata viata cu hidrocefalee, ci se intervine dupa nastere si se corecteaza daca trebuie.

| Mirris explică (pentru CuriousStuff):

Sa dea domnul asa cum spui tu.Deja de ieri si pana azi stau intr-un stres continuu

| CuriousStuff a răspuns (pentru Mirris):

Si de ce nu vorbesti cu medicul tau ginecolog? Sa-ti spuna ce e de facut, ce o sa se intample, la ce sa te astepti? Nu cauta raspunsuri la astfel de intrebari pe net pentru ca nimeni infara de medicul care iti urmareste sarcina si a vazur rezultatul echografiei nu iti poate spune ce se intampla.

Pai am fost la medicul de familie si la sotia sa(fiind amandoi medici generali) si mi-a recomandat un doctor ginecolog si am. facut programare pentru marti pentru o ecografie morfologica, insa voiam sa stiu daca cineva a trecut prin aceeasi problema si ce a facut dupa nastere cum a decurs totul

| CuriousStuff a răspuns (pentru Mirris):

Medicul e cel mai in masura sa-ti spuna, pentru ca chiar daca cineva pe site-ul asta a mai trecut prin asta, cazurile voastre cu siguranta nu sunt identice, nu poti sa te astepti de la o boala sa se manifeste exact la fel la mai multe persoane. Pentru ca poate sa fie mai grava sau mai putin grava, pot sa fie si alte "detalii" care se pot omite intr-o conversatie pe net, asa ca nu iti poate spune o alta mamica ce a facut si cum a fost, pentru ca nu ai de unde sa stii ca si copilul tau o sa fie EXACT cum ca al ei. Dar oricum, sa nu intelegi ca ma iau de tine pentru ca ai intrebat, insa ce spune medicului are valoare de milioane de ori mai mare decat ce iti spune oricine pe net.
Multa sanatate, o nastere usoara si sanatate pentru cel mic.

Multumesc.Abia astept sa vad ce zice medicul ginecolog si cat de grav e. Sper sa se rezolve plus ca trebuie sa fac cezariana(desi am 4 nasteri normale)insa asta e mai putin important.Ce e important e dupa ce nasc mie teama pentru micut.Oricum.multumesc pentru raspuns.

| Gerard9965 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa te verifice un doctor. Problemele de sanatate sunt probleme serioase care necesoita consult specializat.
Funda?

| Camelia56 a răspuns:

As zice sa te duci la doctor. happy O programare nu ar strica. :*

| Mirris explică (pentru Camelia56):

Am deja o programare pt.marti