| Tourniquet a întrebat:

TPU si va urez un ' Paste fericit! '!
Anul trecut au inceput sa-mi creasca molarii de 12 ani. Bun. Mi-au crescut, dar de ieri ma tot doare - sus, pe stanga, in spate.
Tata spune ca s-ar putea sa imi dea molarul de minte. Dar asa de mica? Am aproape 12 ani. Mi se pare prea repede. Precizez ca sunt foarte dezvoltata fizic...
Totusi, ma doare foarte tare gingia. E o tensiune in locul ala.

Ce este si ce as putea lua? Pana acum m-am spalat in locul ala bine cu pasta de dinti si am clatit cu apa de gura...

Nu am luat pastile ca nu vreausa bag in mine decat in situatii de urgenta.

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Situația ta numai medicul dentist o poate rezolva.
Mergi acolo, o radiografie dentară pentru a vedea mugurii dentari. Poate migra și de aceea apare durerea, nu se sparge gingia.
Măseaua de minte apare între 18 și 25 de ani, la tine poate fi vorba de al doilea molar.
Pa, pa.

| Tourniquet explică (pentru Legiuitoarea):

Pai al doilea molar il am de un an de zile. E crescut tot, sigilat...

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Tourniquet):

Bună.
L-ai sigilat dar poate apărea caria de colet, asta este ceva comercial pentru medic.
Tu ai scos molarul din dentiția de lapte? Lângă el apare al doilea molar. După incisivi (dinții câinești) sunt două măsele mici (premolari), următorii doi sunt mai mari și sunt molari, molarul de minte închide dentiția definitivă, la tine nu este cazul.
Pa, pa.

| Tourniquet explică (pentru Legiuitoarea):

Nu stiu. Am sa-mi intreb medicul. Sigur stie dansa mai bine ca mine! Dar cred ca dvs aveti mare dreptate. La ultimul control mi-a sigilat molarii de 12 ani si mi-a zis ca-s crescut foarte bine. Acum nu stiu ce molar mai apare. Am luat un Algocalmin si mi-a trecut. Multumesc mult!

| denis987 a răspuns:

Si mie mi s-a umflat in partea de jos dreapta gingia si ma durea daca o apasam sau mancam pe acea parte. dupa 3-4 zile insa mi-a trecut de la sine.