Daca aveti o nesiguranta, oricat de mica ar fi ea, atunci recomand sfatul genetic. Costa o suma de bani, insa merita din plin.
http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/sfat-genetic_4890
Poate copilul pe care il vei avea, va semăna cu logodnica ta sau cu familia ei. tu inainte de a devenii tată, vorbeste cu medicul de familie, sau ginecologul logodnicei tale, si spune i despre boala sorei tale, dar eu cred ca nu va avea nimic copilul, deoarece tu te ai nascut sanatos, si tot din aceiasi părinti, dar pe părintii tai i ai intrebat din ce cauza are sora ta handicap? ca poate nu este din nastere, poate l a luat din spital, ca daca era congenital atunci erai si tu, ce diferenta de varsta este intre tine si sora ta? Dar logodnica ta ce vârsta are? Ea (logodnica) cum se intelege cu sora ta, viitoarea ei cumnată, dar cu familia ta? Logodnica ta mai are frati? mersi.
Logodnica este singura la parinti, si este cu 2 ani mai mica decat mine. Sora vorbeste stalcit, si nu sunt prea sigur ca intelege ce e in jurul ei... eu nu ma prea vad cu ea fiindca sta la bunica noastra (cu care a copilarit in mare parte)..de obicei se uita la televizor si gatesc..ma rog, de gatit o face mai mult bunica. Este linistita, si cu 7 ani mai mare decat mine, nu a avut niciodata crize. Sora mea nu consuma medicamente, dar pot spune ca nu am preferat sa stau cu ea, prin simplul fapt ca imi era de mic frica de ea cu toate ca nu era agresiva sau ceva, pur si simplu nu ma uitam la ea, nu puteam s-o vad asa...
multumesc frumos de sfat!
Sora ce varsta are, dar tu si logodnica? mersi
Depinde de natura acelui handicap mental.
Daca este ereditar (nascuta asa) atunci este mostenit de la parinti si tu poti s afii purtator si da, poti avea copii cu acel handicat.
Daca handicapul a fost dobandit la sora ta, in urma unui vaccin sau a unei boli, atunci nu ai acest risc.
Depinde si ce medicamente a luat in gravidanta mama voastra.
Doctorii ca sa scape dau vina pe genetica,dar suntem intoxicati de medicamente care ar trebui interzise, conservanti, erbicide, alimente modificate genetic, poluare etc.
Salut, ar trebui luate in considerare cateva aspecte: 1. Daca in familie au existat antecedente din aceeasi categorie; 2. Gravitatea gradului de handicap al surorii; 3. Categoria de handicap in care se incadreaza, concret, sora ta. In principiu, riscurile sunt destul de mici daca este singura membra a familiei cu astfel de afectiuni. Zi superba, Cata.