| XxJustMeeXxXD a întrebat:

Buna,TPU! Sper ca ma puteti ajuta cu aceasta problema.Am 12 ani si impreuna cu parintii mei am plecat astazi intr-o excursie.Tot astazi mi-a venit si menstruatia pe luna aceasta.Atunci cand am ridicat una din gentile de bagaje (putin mai grea fata de celelalte) am simtit o durere puternica la ovarul stang.Intrebarea este:Este cumva grav? Nu am mai patit asta si imi este putin frica...acum durerea s-a mai ameliorat, dar totusi imi puteti explica de ce s-a produs durerea asta? Multumesc anticipat+Funda happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| NgrMdx a răspuns:

Durerile menstruale sunt un lucru obisnuit.Nici eu nu am simtit nimic timp de vreo 2-3 ani, iar in ultima perioada ca cam doare foarte tare.E ok. Durerea e produsa din cauza ca ovulul eliberat de ovar nu este fecundat, uterul va începe să sângereze pentru a elibera corpul de membranele, particulele şi fluidele care s-au format în uter.Acea desprindere cauzeaza durerea.Deci nu te ingrijora! Daca totusi te doare tare, pune un prosop cald in zona lombala.Asta va mai diminua din durere.

| XxJustMeeXxXD explică:

Scuze 13.

| XxJustMeeXxXD explică:

Ma gandeam ca poate din cauza faptului ca am ridicat acea geanta sa se fii produs vreo ruptura sau ceva...este posibil sau doar din cauza menstruatiei am avut durerile astea?

| Damian95 a răspuns:

Ai putea consulta un medic sa te verifice doar ca sa fii sigura dar dupa cum suna posibil sa fi racit la ovare. Din cate am inteles e destul de neplacut dar nu ucide deci cel mai bine iti spune medicul. Pana la consultatie nu ai de ce sa te ingrijorezi!