| Onyx21 a întrebat:

Stiti cumva cand se termina perioada cu cosurile din pubertate? Am 12 ani, cosurile au inceput sa-mi apara de la 9 ani. Ma dau cu un antibiotic numit Zineryt si cu o crema: Bioderma Sebium Hydra. De cand ma dau cu antibiotic si crema au inceput sa imi cam dispara, dar mi-au ramas cateva in piele plus cateva semne care, conform dermatoloagai mele, imi vor disparea dupa ce termin tratamentul cu Zineryt.

1. Stiti cumva daca o sa-mi dispara curand?
2. Menstruatia (care n-a aparut inca) are vreo legatura cu cosurile?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 75414254 a răspuns:

Sa stii ca Zineryt am folosit si eu cu sora mea si fratii mei si e genial chiar face minuni
1.Aceasta perioada de tranzitie, marcata prin modificari fiziologice importante, La fete pubertatea începe de obicei la 10-11 ani si in general, pubertatea se termină la 14-15 ani. Fenomensl initiator al pubertatii este inca prost inteles.
2.Nu happy

2 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

1.Prea curand, nu o sa-ti dispara.Acneea juvenila la fete, poate sa tina si pana la 25-30-35 ani.La baieti, 16-18-20 ani.
2.Cauzele sunt multiple:hormonii,pubertatea,alimentatia nesanatoasa,mediul inconjurator poluat,igiena personala deficitara, supraproductia de sebum, infectiile pielii cu bacterii, etc.
Da, si faptul ca nu ai inca menstruatia, poate fi o cauza.

| Sebi200000 a răspuns:

Buna! Daca tratamentul pe care il faci va avea efect, nu vei mai avea nici cosuri dar nici semnele care te-au aparut. Si daca nu, intre varsta de 13-15 ani, nu vei mai avea cosurii. happy
Si menstruatia nu are nici o legatura cu cosurile. happy