| Adellee a întrebat:

Buna TPU.Stiti cumva din ce cauza se exfoliaza pielea de sub unghii? Aseara am observat ca incepe sa mi se cojeasca pielea de la cateva degete si acum ma jeneaza locurile care au ramas fara pielita.Ati patit si voi asa ceva? Stiti ce as putea sa fac sa nu se mai intample asta?-

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| IoanaStefania a răspuns:

Exfoliere (onicoschizia) sau distrofia lamelara reprezinta o afectiune caracterizata prin desprinderea de fragmente orizontale de pe suprafata unghiei. Exfolierea este insotita de onicorrexis (apartia unor denivelari longitudinale la suprafata unghiei).

Cele mai frecvente cauze de aparitie a acestui tip de probleme sunt expunerea mainilor la agresiunea chimicalelor, a unor sapunuri foarte puternice sau la apa dura. De aceea onicoschizis apare in randul asistentelor, coafezelor, menajerelor. Exfolierea poate fi cauzata si de anumite lacuri de unghii, produse speciale de ingrijire, solventi, proceduri de manichiura/pedichiura, expuneri profesionale la diverse chimicale (acizi, alcaline, ciment, saruri, solutii zaharoase).
Funda? happy

| IoanaStefania a răspuns:

Exfoliere (onicoschizia) sau distrofia lamelara reprezinta o afectiune caracterizata prin desprinderea de fragmente orizontale de pe suprafata unghiei. Exfolierea este insotita de onicorrexis (apartia unor denivelari longitudinale la suprafata unghiei).

Cele mai frecvente cauze de aparitie a acestui tip de probleme sunt expunerea mainilor la agresiunea chimicalelor, a unor sapunuri foarte puternice sau la apa dura. De aceea onicoschizis apare in randul asistentelor, coafezelor, menajerelor. Exfolierea poate fi cauzata si de anumite lacuri de unghii, produse speciale de ingrijire, solventi, proceduri de manichiura/pedichiura, expuneri profesionale la diverse chimicale (acizi, alcaline, ciment, saruri, solutii zaharoase).

| Adellee explică:

Nu mi se exfoliaza unghiile ci pielea de sub ele.oof

| NutellaIsMyDrug a răspuns:

Buna! Din cauza lipsei de hidratare.Nu prea poti sa te dai cu crema pe sub unghie.Tu ce crezi?
P.S:Foloseste o crema hidratanta cu glicerina si date cu crema pana unde poti.
Pa Pa!happy

| ponicaa a răspuns:

Nu stiu cred ca este din cauza ca ai lipsa de calciu

| Cristian0002 a răspuns:

Si mie mi s-a mai intamplat,nu ai calciu, mananca branza, lactate