Ai rabdare asa cum am mai spus pentru ca ciclul ti se va regla de la sine. Mai ales daca ai spus ca ai slabit 30-40 de kg( cum ai reusit?) e normal. La ginecolog probabil iti va da pastile cu hormoni de estrogen sau progesteron care sa iti regleze ciclul(in mod artificial) si mai exista si niste suplimente alimentare(picaturi) homeopate care cica ar regla ciclul menstrual(dar care au multe efecte secundare. Din proprie experienta te sfatuiesc sa nu mai disperi si sa lasi corpul sa se regleze singur(o va face, te asigur).
Ciclul menstrual ti se va regla in timp.Depinde ce varsta ai tu si de cati ani ai ciclu... nu are rost sa iti fortezi organismul, deorece corpul tau va regla in timp ciclul menstrual fara interventia altor factori din afara. Trebuie sa ai putina rabdare sa se obisnuiasca.
Am 15 ani si ciclul mi-a venit de la 10 ani jumatate. dar la mine au fost niste probleme cu greutatea si in acele momente nu am avut ciclu. abia acum dupa ce am slabit in jur de 30 40 de kg incepuse sa imi vina regulat. dar acum ultima menstrautie am avut-o in luna mai. nu stiu ce sa mai fac
Ai rabdare asa cum am mai spus pentru ca ciclul ti se va regla de la sine. Mai ales daca ai spus ca ai slabit 30-40 de kg( cum ai reusit?) e normal. La ginecolog probabil iti va da pastile cu hormoni de estrogen sau progesteron care sa iti regleze ciclul(in mod artificial) si mai exista si niste suplimente alimentare(picaturi) homeopate care cica ar regla ciclul menstrual(dar care au multe efecte secundare. Din proprie experienta te sfatuiesc sa nu mai disperi si sa lasi corpul sa se regleze singur(o va face, te asigur).
Vezi ca sunt anumite cauze pentru intarzierea ciclului menstrual. elimina toate posibilitatile, du-te la medic si abia dupa aia vezi un tratament, in functie de problema pe care o ai.
Of, ce ma enerveaza parintii de genul asta... din momentul in care ai menstruatie, trebuie sa mergi la control de doua ori pe an, iar daca esti si activa sexual, cu atat mai mult. incearca sa o "educi" pe mama ta, ca sa zic asa, pentru ca nu e o rusine sa mergi la medicul ginecolog, iar la varsta asta te si ajuta sa te obisnuiesti cu controalele de genul asta, care sunt necesare pentru a avea o sanatate buna. daca stii ca nu esti gravida, mai asteapta putin, in general organismul tanar (asa cum este al tau) se regleaza singur. dar o vizita la medic oricum se impune. iti urez mult succes.
Ceea ce ai tu se numeste amenoree secundara si poate avea multiple cauze. avand in vedere ca ai avut probleme cu greutatea, eu as zice ca e vorba despre un dezechilibru hormonal. citeste aici si vezi ce fel de tratament naturist poti face. http://www.copilul.ro/......a6892.html
Biancaaaaaaaa întreabă: