Da, dar nu sunt la inceput. Mie mi-a venit de la 14 ani si nu l-am avut regulat...
Menstruatia este un proces produs/provocat/generat de 2 hormoni femenini si anume de estrogen si progesteron. Durata ciclului menstrual si modul de manifestare, este "guvernat" de existenta si echilibrul existent intre acesti 2 hormoni. Din acest motiv reglarea ciclului menstrual se poate efectua prin administrarea acestori hormoni cu ajutorul pastilelor anticonceptionale, si astfel in timp se poate provoca/induce functionarea corecta a glandelor producatoare a celor 2 hormoni si reechilibrarea activitatii hormonilor respectivi ceea ce in final are ca efect/rezultat un ciclu menstrual cat mai regulat. Pentru a avea un ciclu menstrual cat mai apropiat de unul considerat normal, este obligatoriu sa fii consultata de un medig ginecolog care sa-ti intocmeasca profilul hormonal pe baza unor analize si sa-ti prescrie tratamentul adecvat. Cu ajutorul ceaiurilor mai mult ca sigur nu vei reusi mare lucru. Multa sanatate.
Buna.
Daca nu esti in primul an de menstruatie, maxim in primul an si jumatate atunci mergi la ginecolog sa nu ai o boala de ovare sau vreo infectie ceva. Verifica-te ca totul e bine si vezi ce zice medicul.
Din cate am inteles nu esti la inceput, deci ar fi de dorit sa te duci cat mai repede.
Exista si o alta varianta, adica sa fii insarcinata.
Sanatate!
Carmen133 întreabă: