| MissDi a întrebat:

Buna tpu.Stiu ca prima data cand iti vine ciclul este neregulat dar mi-a spus cnevampe TPU ca din a5a zii ar trebui sati curga mai putin dar mie imin curge tot mai mult.Mi-e frica nu stiu ce sa fac.Imi urasc viata! Help me.Si n-am unde sa ma duc la ginecolog ca stau la sat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SarahParker a răspuns:

Vai, nu e vorba de asa ceva, te rog sa stai linistita, acel cineva fie a vrut sa te sperie, fie a uitat ce vorbeste.
Doctorii precizeaza clar, menstruatia vine neregulat in primele dati. ( din primul an, poate sa fie neregulata si in cel de-al doi-lea an)
Iata explicatia ( pe intelesul nostru)
Ei, menstruatia vine din o casuta, in care mamele isi tin copilul in viata in burtica, el pur si simplu creste inn acea camera si camera va creste cu tot cu ell.
In momentul cand nu ai nici un copil in pantec cameruta se va curata singura si sangele in exces iti va fi dat afara.
E cam o canuta lichidul acela din camera copilului.
Ei, dar cand devii adolescenta si cand menstruatia apare iti mai curg si anumite substante si ele, combinate cu sangele din camera fac sa curga atat de mult. De aceea menstruatia are, in functie de femeie sau fata, zile diferite (mai multe sau mai putine)
Si sa nu iti pui intrebarea ca poate vorbesc prostii...Doamna mea diriginta a adus in saptamana altfel un medic care sa discute cu noi despre aceste lucruri, bineinteles, era ginecolog. Dar cam ce ti-am zis eu aici cam asa iti va spune si el.
funda?

| MissDi explică (pentru SarahParker):

Mersi pentru raspuns dar tot nu mam linistit fiindca imi curge si niste bule cum ar veni de sangecryingnu stiu cum a explic cv rotund de sangecrying

| SarahParker a răspuns (pentru MissDi):

Si asta e normal

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Primele menstruatii sunt neregulate si atipice, nu ai nici un motiv de ingrijorare. unor femei le curge mai putin din a cincea zi de menstra, dar asta nu este deloc o regula. Nu ai absolut nici un motiv de ingrijoarere, cat chesti ca-ti urasti viata este o exagerare urata a unui copil prea rasfatat si nu prea educat. daca sangerarea depaseste 12 zile, poti incepe sa-ti faci griji si sa mergi la medicul tau de familie. pana atunci stai absolut linistita si maturizeaza-te un pic, nu te mai comporta ca un copil de 3 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi macar la medicul de familie.
Si spune-i mamei tale acest lucru, pentru ca si ea poate sa il aiba la fel, si atunci nu este un motiv de ingrijorare.
Si pentru crampe sa bei ceai mult in acele zile si sa iei nurofen pentru durere.

| andreeaemilia a răspuns:

Nu te panica la inceput pana se regleaza poate sa vina tot aiurea. Daca vrei sa-ti mai reglezi ciclul bea zilnic 2-3 cani de ceai de coada soricelului.happy

| blahblahx100 a răspuns:

Stai linistita:*. Si mie imi vine la fel in ultimele zile curge ca nebunuulaughing). Nu-ti fa griji ca nu ai nimic. Si mai cunosc persoana care au aceeasi chestie:*

| MissDi explică (pentru blahblahx100):

Da mi-e frica si ma doare si burta!

| blahblahx100 a răspuns (pentru MissDi):

Bea chestii calde si pune-ti comprese tot calde, o sa te mai lase durerea. Fiecare din noi am avut crame si o sa mai avem. Te pup si fa-te bine:*

| smoji a răspuns:

Inchide robinetu! laughing

| K_Nimeni_1995 a răspuns:

Nu se stie, si mai depinde de organism