| PuFFulEt a întrebat:

Buna TPU sunt cam noua pe-aici
siii...ma cheama Georgiana am 13 ani
si voiam sa va zic ceva! AM 48 DE KG veau.slaba bine ca n-as fiii dar totusi mai vreau un pic
spuneti-mi ce dieta sa tin la scoaalaaa nu prea mananc
OK... nu vreau vorbe jignitoare sau ceva de genu
dau FUNDAAA!
BYE BYE... happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Roksii a răspuns:

Inaltimea intr-adevar conteaza.
Oricum esti mica si in crestere, nu ai nevoie de diete. Crede-ma, am aproape 18 ani si in ultimii 3 ani tot faceam diete, stateam flamanda pana anul trecut cand m-am inbolnavit [anemie] si crede-ma, sanatatea e importanta. happy
In anii pubertatii e normal sa pui cateva kilograme si daca te simti bine in pielea ta nu e necesar sa te sacrifici, doar pentru a le placea altora, dar daca neaparat vrei sa slabesti, poti alerga, mersul pe jos sau cu bicicleta ajuta si e foarta sanatos, a si nu manca dupa 6 seara. Sper ca te-am ajutat! happy

| PuFFulEt explică (pentru Roksii):

Hey tot eu sunt...
am 1.60 inaltimea si nu mananc fast-food, chips-uri ...etc care sa ingrase
m-am gandit sa fac sport dar m-am temut ca mi se vor micsora sanii
deoarece am auzit ca majoritatea sportivelor, balerinelor, gimnastelor...etc au sanii micii...
HABAR N-AM CE SA FAC? happy
MA BUCUR CA AM IMPARTASIT DISCUTIA CU tineee...happy
BYE BYE sa ai o zi placuta happy happy happy

| Roksii a răspuns (pentru PuFFulEt):

Sanii cresc sau scad cu fiecar kilogram pus, sau scazut laughing
Da-i incolo de sani si apuca-te de un sport care iti place, o sa te simti foarte bine dupa ce vezi rezultatele happy

6 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Nu greutatea ar trebui sa te ingrijoreze, ci cauza, care este alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, etc.
In primul rand, ca sa nu te ingrasi, trebuie sa nu te infometezi. Infometarea da informatii gresite corpului tau, si el este stimulat sa-si faca rezerve. In afara de asta, cand intra in "program de austeritate", primul lucru pe care il "taie" de pe lista, sunt muschii scheletici, care au altfel cele mai mari arderi, si reducand arderile asigura ca, atunci cand are de unde, se va pune pe tine mai mult decat reusesti sa dai jos. O situatie tare nesanatoasa.
In al doilea rand, ai grija la ce mancare, sau ce "junk", pe romaneste gunoaie, bagi in tine. Ca sa dam lucrurile pe fata, snacks, chips, fast-food, prajeli, alimente rafinate si semipreparatele, toate sunt junk food.
Nici carnea, de orice fel, din comert nu este prea sanatoasa. Animalele de carne sunt crescute cu concentrate, hormoni de crestere si alte gunoaie, care le afecteaza si pe persoanele care consuma produsele din aceasta carne in mod regulat. Din aceasta cauza este bine sa ai grija cata carne si din ce sursa consumi, si sa alternezi cu altele.
In al treilea rand, sa ai grija sa te hidratezi. Apa ajuta si la mentinerea unei greutati normale.
In al patrulea, desi poate ar fi trebuit sa pun asta in primul rand, este activitatea fizica.

| mona a răspuns:

Alearga,mananca sanatos[fructe cat de multe si carne de pui fiarta]

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce înălţime/greutate ai acum, pentru ca să vedem dacă este necesar să slăbeşti.

INDICĂ aceste detalii, apoi mai vedem...

Toate cele bune.

| Liiidiaaa a răspuns:

Cat ai inaltimea conteaza mult asta