| Girly97 a întrebat:

TPU! Sunt catolica si din 2015 voi tine absinenta de carne miercurile si vinerile din Advent si din Postul Mare pentru ca asta face toata familia mea. Vreau sa stiu, dupa Postul Mare, se poate afecta sanatatea daca mananci carne? Mie nu imi place carnea, numai cea de porc, insa pot sa rezist si toata viata fara ea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| ElenaMaria1979 a răspuns:

Nu sunt catolica si nu stiu ce exigente sunt sunt legate de aceste perioade de abstinenta ( post) la carne.
Daca nu-ti place carnea, poti renunta la ea definitiv, daca consideri ca poti face aceste lucuri si sanantatea iti permite si sa incepi sa manaci peste, multe legume, fructe, dar si lapte si derivate din lapte.
De obicei, dupa perioade indelungate de post, cand reincepi sa mananci " de dulce" trebuie facut in timp, portionat si pe etape. Daca incepi brusc, de a doua zi, risti sa ajungi la spital.
Daca consideri ca ai mai multe intrebari, poti sa iti intrebi si preotul unde mergi la spovedit, poate are sfaturi mai bune decat cele ce le primesti aici!
Multa sanatate si sa reusesti sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus atat tu cat si intraga ta familie!