| anonimul1111111111112 a întrebat:

Sunt grasut (69kg la 1.72) si as vrea sa imi dati un regim de alimentatie sanatoasa cu ce alimente am voie sa mananc,care nu le am voie,ce sa manancseara,dimineata, la amiaza. Cine imi spune dau funda cu toata placerea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| nescafe720 a răspuns:

Problema cu regimurile de genul x am cvoie si y nu e ca funactioneaza atat timp cat le tii. Dupa aia risti sa pui dublu la loc. Redu din dulciuri, cipsuri, sucuri si tot felul de minuni de genul. painea alba o potiinlocui cu cea neagra dar si aia cu madura si daca nu ai probleme medicale apuca-te de un sport. Slabit se va face cu timpul. Si asa nici nu vei mai pune la loc. Spor!

4 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Alimentele, cu cat sunt mai procesate, cu atat sunt mai nesanatoase si te ingrasa mai mult. Dar in principal, ne ingrasam din cauza ca mancam carbohidrati, care se absorb repede in sange si determina cresterea insulinei, ducand in final la un ciclu vicios.
De aceea, atunci cand simti nevoia de dulce, cauta sa inlocuiesti mai degraba cu altceva, fie o "nesanatoasa" paine cu slanina, fie o mai sanatoasa portie de nuci, alune, sau peste oceanic. Grasimile se metabolizeaza mai incet, tinand de foame, si in acelasi timp ele sunt adevaratul "izvor" de energie de care are nevoie organismul, in special creierul, pentru a functiona.
Deci, nu Snikers, Lion sau alte batoane, cum arata reclamele, ci un colt de paine cu slanina si cu ceapa, cum facea taranul roman de cand se stie.
Si, evident, activitate fizica.

| AR1373 a răspuns:

Sa mananci dimineata la pranz si seara si sa eviti fructele si fainoasele.
Legumele sunt cele mai bune.Incearca sa eviti prajelile(mai ales in ulei de floarea soarelui).
Odihna are si ea un rol important pentru o viata sanatoasa, e bine sa te culci devreme si de trezit nu mai zic ca trebuie sa fi in picioare la 10:00.
Seara mananca ceva mai putin, iar dimineata multicel.
Bafta! happy

| RAY a răspuns:

Fara sport nu vei slabi asta e clar
deci proteine multe, fructe, legume, grasime de toate tot cei natural

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce vârstă ai acum, pentru ca să vedem dacă este necesar să slăbeşti.

INDICĂ aceste detaliu, apoi mai vedem...

Toate cele bune.