anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt insarcinata in 7 saptamani am fost la doctor si mi s-a dat sa iau duphaston, acid folic dar si aspenter. Intrebarea mea ati primit in sarcina tratament cu aspenter, si de ce aspenter care este rolul lui nu este riscant in sarcina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| KanameKuran a răspuns:

Salut, aspenter se recomanda, in timpul sarcinii, pentru a ajuta circulatia sangelui in placenta. Este normal sa fie recomandat unor femei, insarcinate, deoarece in timpul sarcinii, cantitatea de plachete (ce ajuta la oprirea sangerarilor, atunci cand te tai sau ranesti) creste in mod drastic, ce, in unele cazuri, poate duce la stop cardiac sau accidente vasculare.

Daca nu esti multumita de ceea ce ti-a recomandat doctorul, poti oricand cere o a 2-a opinie.

| Lioana a răspuns:

Cand am fost insarcinata mi s-a recomandat doar acid folic. Eu nu l-am luat nici pe acela pentru ca mi-a fost teama ca orice medicament luat in timpul sarcinii poate dauna sanatatii copilului.
In schimb am incercat sa mananc cat mai sanatos incluzand in meniu multe fructe si legume. Nu am avut probleme si copilul a avut scor Apgar 10 la nastere. Poate in cazul sarcinii tale exista vreo problema care necesita acele medicamente. Ar fi bine sa ceri si parerea altui medic.

| JackR a răspuns:

Aspenter-ul nu este nimic altceva decat acid acetilsalicilic, dar intr-o concentratie mult mai mica decat in adica aspirina. Nu are efect analgezic sau antipiretic ci doar, asa cum a scris KanameKuran, doar antitrombotic.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Probabil ai niste tulburari de circulatie si risti sa nu oferi suficient sange copilului. Aspenterul este un antiagregant plachetar, imbunatateste curgerea sangelui. NU prezinta absolut nici un risc in sarcina.
Nu asculta sfaturile care te indruma sa nu iei acid folic, este riscant. El trebuie luat cu 6 saptamani inainte de sarcina si in primele 12 saptamani de sarcina. Te asigura ca copilul nu va avea o malformatie cerebrala sau de coloana (riscul este mic, dar astfel il poti elimina complet) si va duce la nasterea unui copil mai inteligent (ceea ce se va dovedi important in viata)