| maria4567 a întrebat:

sunt racita......imi curge nasul si mie infundat ma ia cu frisoane ce sa fac? bine ca nu tusesc am luat paracetamol si am stat cu picioarele in apa calda.....la medic nu am fost deoarece mama e asistenta medicala si stie oricum vreau sa aflu mai multe raspunsul care ma face bine va primi fundahappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| AlexandraEpureanu a răspuns:

Daca vrei sa mergi pe medicamente cele mai bune (si care se dau si la liber la farmacie) ar fi Paracetamol Sinus, Parasinus (e practic acelasi medicament, dar de la alta firma) sau Coldrex la pliculete.

Daca vrei sa mergi pe cale naturista - ceaiuri fierbinti si inhalatie cu tei sau cu musetel (de care ai in casa).

Pe langa astea iti recomand o baie fierbinte la picioare (pui si sare in apa), iei o aspirina, dupa care te imbragi grosut si te bagi in pat sub plapuma. O sa transpiri de numai numai, dar dupa doua ore iti trec frisoanele garantat.

Răspuns utilizator avertizat
| ir3al a răspuns:

Sfatul meu :Ia un parasinus, bea mult ceai sau lapte cu miere, manunca fructe, ii poti spune mamei tale sa iti faca o salata de fructe, poti incerca si metote de astea babesti, de ex sa te legi cu cartofi la gat si daca vei cauta sunt multe metode pe internet...Si ia-ti laptop-ul in pat, pentru ca urmeaza sa stai la el non-stop daca esti racita...eu asa am facut! Multa sanatate!

| ir3al a răspuns:

De asemenea, poti face o baie (dus) fierbinte

| ღLiFeHaSMeAiNgღ a răspuns:

Poti lua un sirop de raceala care iti spune mama ta ca e bun...Mananca mai multe fructe si legume crude. Bea un ceai fierbinte (cu miere inloc de zahar) inainte sa te culci cu jumatate de ora si nu fugi, nu fa efort e. t. c. Poti sta in fiecare seara cu picioarele in apa calda (suportabila, nu chiar fierbinte, dar nici prea rece)
Sper ca te-am ajutat! Insanatosire grabnica!

| LarisaNicoleta06 a răspuns:

Buna.Trebuie sa faci o infuzie[trebuie sa ai intr-o cratita ceai de musetel fierbinte o pui pe genunchi(desigur. pui o perna sub cratita ca sa stea pe genunchi) apoi bagi capul acolo sa iti intre abur pe nas si sa bagi inca o data picioarele in apa dar sa pui si sare.] [sa faci asta in fiecare seara pana iti trece ]Sper ca te-am ajutat! Funda?:*

| maria4567 explică (pentru LarisaNicoleta06):

Ce mi-ai spus tu acum asta am facut si eu asa ca nu ma ajuta e o raceala ca naiba

| LarisaNicoleta06 a răspuns (pentru maria4567):

Atunci. ia un fervex sau coldrex. Dai funda?:*