| DarkSunshiine a întrebat:

Tatal meu a facut niste analize la sange si vreau si eu ce inseamna unele lucruri si sa stiu daca e grav:
-Ce inseamna TGO: 248.48 iar normal era intre 0 -35
-Ce inseamna TGP:206.73 iar normal era intre 0-40
Si un ultim lucru:
-La analize arata asa:Trombocite 94(normal era intre 150-450)dar in paranteza scria supresie toxica sai hipersplenism.
Vreau raspuns doar de la cei care stiu.Va rog frumos.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| DimLight a răspuns:

Http://www.focuslab.ro/Informatii/AST.aspx

http://hepatita-c.forumest.ro/t320-transaminaze

valorile crescute sunt in general daca ai probleme la ficat sau ai facut in ultima perioada sport excesiv(febra musculare) si organismul e in refacere... consulta un doctor

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Tatal tau are o suferinta hepatica grava (hepatita cronica sau chiar ciroza). TGO si TGP crescute arata ca se distrug celule din ficat (acestea contin enzimele TGO si TGP si, cand mor celulele, enzimele ajung in sange - ele nu sunt toxice, arata doar ca mor celulele din ficat). Ficatul este in stransa legatura vasculara cu splina (prin vena porta) si o boala grava si veche a ficatului duce la cresterea in volum a splinei. Dupa cum stii, splina este cimitirul celulelor din sange si o splina mare va omori in primul rand trombocitele (sau plachetele). Acestea sunt celule responsabile de coagulare, scaderea lor va duce la sangerari necontrolate.