| Cryis a întrebat:

TPU! Tocmai am primit diagnosticul de polip uterin si dr. vrea neaparat sa ma opereze cat mai repede. Eu ezit, fiind prima data cand am o problema si parca nu m-as grabi la operatie, caci ma simt bine... Vreau sa va intreb daca a mai trecut cineva prin asa o operatie pentru polip (nu fibrom, am inteles ca sunt doua lucruri complet diferite), si cum au decurs lucrurile cu aceasta operatie la voi, eventual. Simptomele pe care mi le da acest polip sunt sangerari dupa un raport sexual. Probabil ca e deranjat in acel moment si apoi sangereaza. nu mult, dar suficient... A doua intrebare: tratamentul naturist ar avea vreo sansa de reusita in acest caz, sau nu prea? Multumesc! Cristina.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mgtow a răspuns:

Exista mai multe posibilitati de a trata polipii uterini (endometriali), si anume: Tinerea sub observatie. Polipii mici, asimptomatici, se pot resorbi de la sine (pot dispare). In aceste cazuri nu este necesar nici un tratament. Exceptie fac cazurile in care exista un risc pentru cancer uterin (de endometru).
Medicamente. Exista anumite medicamente, cum sunt progestativele si agonistii de hormoni gonadotropi (analogi GnRH), care pot micsora un polip uterin si pot ameliora simptomele. Medicamentele insa constituie o solutie temporara, pe termen scurt. De regula simptomele reapar dupa intreruperea medicatiei.
Extirparea chirurgicala (excizia). Daca efectuezi o histeroscopie, instrumentele introduse prin histeroscop pot taia sau extirpa polipii identificati. Polipul extirpat va fi trimis la laborator pentru examen microscopic.
Histerectomia. Daca in urma investigatiilor se constata ca polipul uterin contine celule canceroase, se impune interventia chirurgicala de extirpare a uterului (histerectomia).

1 răspuns:
| GIEvE a răspuns:

Eu iti sugerez sa te operezi si eu mam operat si acum totu e bine chiar nu doare... daca vrei sa nu dai din rau in mai rau. FUNDA!