Nu e specializat in domeniul lui. Ai ramas cu nervul si trebuia scos asa ca poti face o reclamatie la protectia consumatorului si sa alegi alt dentist
Cu siguranta nu ai nici un fel de cunoștințe medicale si habar nu stii ce presupune actul medical. Nu are de ce sa facă reclamatie nicăieri. Tratarea unei carii nu impune devitalizarea dintelui. La tratamentul de canal se ajunge doar daca distructia este prea mare si nu se poate evita accesarea camerei pulpare. Poate aici nu a fot cazul in momentul curatarii cavitatii pentru obturatia coronara
Daca nu s-a ajuns la camera pulpara si nu este infectie la vârful dintelui se încearcă evitarea devitalizării. Daca "asa mi-a făcut mie" nu înseamnă ca asa trebuie facut in toate cazurile. De exemplu mie mi-a curatat milimetric pe lângă camera pulpara si mi-a pus pomba deasupra. Nu am avut nici o durere de atunci iar nervul este inca bine sănătos la locul lui.
Pivot se pune daca e distructia prea mare si nu ar avea stabilitate dintele daca s-ar pune doar compozit in cavitate.
Ce vreau eu sa spun e ca nu trebuie sa sarim imediat cu concluzia ca este medicul incompetent. Planul de tratament este adaptat situatiei fiecărui pacient in parte. Daca i-a facut altceva decât ti-a facut tie, înseamnă ca nu era o problema medicală similara.
Eu sunt mai fricoasa, de felul meu...asa ca, daca imi scoate nervul, va durea? sau nu e posibil sa imi treaca daca mai stau asa cateva zile? sau nu poate fii de la plomba, adica poate a pus o prea sus sau asa ceva...nu de alta dar imi e foarte frica sa merg din nou (
Un medic bun va incerca sa salveze dintele prin tratamente cat mai putin invazive. Ce cred ca s-a întâmplat in cazul tau, mai ales ca ai spus ca era mare caria, e ca a încercat sa nu iti scoată nervul (se poate plomba dintele si fără a scoate nervul. Traamentul de canal se face daca a ajuns caria deja la nerv). Durerea ta poate însemna ca nervul a fost stârnit atunci cand s-a lucrat prea prea aproape de el. Nu era obligatoriu sa se întâmple asta însă ai avut ghinion. Ia nurofen sau alt antiinflamator pana luni si mergi din nou la dentist sa ori faca si tratamentul endo.
Hmmm... carie măricică... Ți-a scos nervul? Bag seamă că nu. Dacă te doare în continuare fără să pui presiune asupra măselei sau ceva, mergi înapoi la medic și întreabă dacă nu cumva era mai bine dacă-ți scotea nervul. După ce-l scoate, nu te mai doare nimic.
dobrin1019 întreabă: